Zilliqa maakt nu ook gebruik van het Oracle-netwerk van Chainlink, koers stijgt

Zilliqa biedt een openbaar blockchain platform voor ontwikkelaars, en dit bedrijf heeft aangekondigd samen te werken met Chainlink. Het idee is dat het gedecentraliseerde Oracle netwerk van Chainlink gebruikt wordt om smart contracts te verbinden met gegevens van uit de echte wereld.

Chainlink helpt met externe data inladen in smart contracts

Dankzij de samenwerking kunnen smart contracts op de blockchain van Zilliqa makkelijker externe datafeeds ophalen en opvragen. Hierdoor is toegang tot realtime informatie mogelijk, denk hierbij aan wisselkoersen, marktprijzen, stemresultaten, weersvoorspellingen enzovoort.

Chainlink biedt dus Oracle-oplossingen voor blockchains en met hun product kan data van verschillende aanbieders gebruikt en doorgestuurd worden naar een blockchain, en in dit geval dus de blockchain van Zilliqa.

Alle ontwikkelaars kunnen data gebruiken

Maar hoe werkt zoiets? Nodes (knooppunten op een netwerk) kunnen gegevens inladen in een smart contract van Oracle en alle ontwikkelaars kunnen direct gebruik maken van deze data.

Met het gedecentraliseerde Oracle kunnen onafhankelijke node-exploitanten op betrouwbare wijze gegevens verzenden naar een Oracle smart contract, dat door alle ontwikkelaars op het netwerk kan worden gebruikt.

Amrit Kumar, president en Chief Scientific Officer bij Zilliqa:

Met een collectieve visie om ontwikkelaars te voorzien van technologisch verantwoorde infrastructuren en middelen, zijn wij van mening dat deze samenwerking met Chainlink waarde biedt. Niet alleen voor onze ontwikkelaars maar ook voor de eindgebruiker. Naarmate we meer oplossingen op het gebied van gedecentraliseerde financiering blijven onderzoeken, worden veilige en betrouwbare prijsfeeds een integraal onderdeel van het Zilliqa-ecosysteem.

Kumar is vooral te spreken over het ontwikkelen van nieuwe applicaties op hun netwerk. Hiermee doelt hij op gedecentraliseerde beurzen, handelsplatforms en vele andere crypto-geĆÆntegreerde financiĆ«le diensten.

Veel samenwerkingen

Chainlink heeft op 30 mei zijn eigen mainnet gelanceerd. Deze is ontworpen om betere communicatie te waarborgen tussen smart contracts en traditionele dataproviders. Tot op heden heeft Chainlink met succes samenwerkingsverbanden bereikt met Google als officiƫle Cloud Partner en banktechnologieprovider SWIFT. Ook werd recent een samenwerking met Quarkchain aangekondigd.

Dan Kochis van Chainlink

De lancering van het mainnet laat zien dat smart contract van Ethereum marktprijzen kunnen opvragen . Na maanden van samenwerking met het Zilliqa-team zijn we verheugd om onze off-chain dataquery-mogelijkheden uit te voeren op hun blockchain.

Vooralsnog lijkt dit de koersen van de bijbehorende cryptocurrency Zil en Link goed te doen. Vandaag laten beide een groei van respectievelijk 7% en 6% zien.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.