Miljardair Chamath Palihapitiya blijft zijn bitcoin positie verstevigen en loopt voorop met SPAC

De oprichter van Social Capital Chamath Palihapitiya liet vandaag weten dat hij bitcoin blijft toevoegen aan zijn portfolio.

Beste gok ooit

Kennelijk heeft hij in 2012 flink gegokt op bitcoin, en geen enkele andere gok in zijn leven heeft zo goed uitgepakt:

Neem de tijd om te begrijpen wat je bezit. Begrijp het zo goed, dat je all-in durft te gaan als dat nodig is. Dit zou nooit mogen gebeuren, maar als je dit niveau van overtuiging hebt, zul je de juiste maat bepalen en gepast toevoegen. Je laat je slugging-percentage het woord doen.

Slugging percentage is een typisch Amerikaanse term en wordt normaal gesproken in honkbal gebruikt. Met deze term wordt aangegeven wat de succesratio is van een slagman. Palihapitiya vindt bitcoin een goed voorbeeld van  het belang van het slugging-percentage bij beleggen. In de beleggingswereld houdt het sluggings percentage rekening met de consistentie van fondsmanagers in plaats van alleen aandacht te besteden aan absolute rendementen.

Palihapitiya deed eerder al een boekje open over de investeringen van Social Capital, hij zei dat zijn bedrijf in 2013 voor het eerst bitcoins kocht. Vervolgens werd deze cryptocurrency één van de grootste investeringen van Social Capital in 2018. Het is niet duidelijk hoeveel munten zijn bedrijf momenteel in bezit heeft.

Als Social Capital besluit om op dit moment in cryptocurrency te investeren dan is de timing goed. De bitcoin koers is sinds lange tijd weer onder de 9.000 euro gedoken.

Volgende grote naam

Palihapitiya is een van de voorlopers van de wereldwijde SPAC-rage, dat komt door zijn ambitieuze weddenschappen, als je daar met zijn research nog van kan spreken. Mochten er nog een paar van deze risicovolle investeringen goed uitpakken, dan kan hij weleens de volgende Warren Buffett worden, dit is de CEO van Berkshire Hathaway.

SPAC staat voor special-purpose acquisition companies, dit is een relatief nieuwe techniek voor het aantrekken van kapitaal die sinds kort enorm populair is geworden. IPO’s van een SPAC maken het mogelijk om binnen enkele weken publiek te gaan door veel administratieve rompslomp te verminderen. Bekijk hieronder wat een SPAC is.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.