ChatGPT gaat de markt op met een portfolio van $50.000

Als je de afgelopen maanden niet onder een steen geleefd hebt, dan weet je wat ChatGPT is. De mogelijkheden met deze op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologie lijken op dit moment eindeloos en dat wil een groep mensen testen door de software met 50.000 echte dollars de markt op te sturen.

Het idee is dat de bot op basis van instructies uit zichzelf gaat handelen en iedereen kan dat spannende avontuur straks volgen.

400 procent winst

Het team achter het idee is vorige week gaan zitten met een groep AI-experts, waaronder iemand die het voor elkaar kreeg om een op ChatGPT gebaseerd algoritme te bouwen dat een winst van 400 procent realiseerde. Dan hebben we het over Alejandro Lopez-Lira, de man die ChatGPT gebruikte om de headlines van nieuwsartikelen te analyseren en op basis daarvan te handelen.

Zonder de transactiekosten mee te rekenen haalde Lopez-Lira daar dus een rendement van 400 procent mee. Uit zijn onderzoek blek dat ChatGPT het voor elkaar kreeg om voorspellingen te doen op basis van het nieuws en daaraan kon zien of het sentiment positief, negatief of neutraal was.

Nu gaat een team dat onderzoek dus in de praktijk brengen en met 50.000 dollar aan de slag om te kijken wat ChatGPT allemaal voor elkaar kan krijgen. De verwachtingen zijn door de eerdere resultaten van Lopez-Lira in ieder geval hooggespannen. We zullen de komende weken zien of de handelsbot het waar kan maken.

Interessante ontwikkeling

Het is met name een interessante ontwikkeling, omdat dit zomaar eens de toekomst van de handel kan zijn. Als een kunstmatige intelligentie als ChatGPT het voor elkaar kan krijgen om beter te handelen dan mensen, waar zijn alle technische- en fundamentele analisten dan straks nog voor nodig?

In theorie zou iedereen zijn portfolio dan aan een kunstmatige intelligentie kunnen geven en rustig achterover gaan zitten. Het enige probleem is dat de voorsprong natuurlijk weg zou vallen als iedereen met een kunstmatige intelligentie werkt.

Dan krijg je straks een situatie waarin het erom gaat wie de beste bot kan bouwen. Zou dat dan echt de toekomst zijn? Een financiële wereld waarin speculatie, technische analyse en al het andere waar we nu soms zo van smullen niet meer bestaat?

Het zou zomaar kunnen! Dat maakt het extra interessant om de komende weken dit boeiende experiment in de gaten te houden.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.