Dit is wat ChatGPT verwacht van XRP eind 2023 en voorspelling voor lange termijn

ChatGPT is de hype van begin 2023, het is een kunstmatige intelligentie waar je vragen aan kan stellen. Wij zijn benieuwd wat ChatGPT verwacht van XRP verwacht, de crypto van Ripple.

Wat kan ChatGPT betekenen voor crypto?

Gebruikers kunnen elke gewenste tekst typen, bijvoorbeeld een vraag, en ChatGPT genereert tekst als antwoord. Als het gaat om crypto, kan ChatGPT informatie bieden voor educatieve doeleinden, maar het moet wel altijd gecheckt worden door een expert van vlees en bloed.

En als je vraagt naar een koersvoorspelling van Ripple (XRP), dan komt ChatGPT meteen met een dikke disclaimer.

‘Als AI-model heb ik geen vermogen om de toekomstige prijs van XRP of enig ander activum te voorspellen met volledige zekerheid of nauwkeurigheid. De waarde van cryptocurrency’s wordt beïnvloed door vele factoren, zoals marktvolatiliteit, nieuwsgebeurtenissen, overheidsregulering, aannames van investeerders en andere onvoorspelbare gebeurtenissen.’

Verwachting en voorspelling Ripple (XRP) 2023

We vroegen de kunstmatige intelligentie van ChatGPT naar de verwachting van eind 2023. Wat is dan de waarde van XRP?

‘Afhankelijk van verschillende factoren, waaronder marktvolatiliteit, acceptatie door bedrijven en financiële instellingen en regelgevende ontwikkelingen, zou de prijs van XRP ergens tussen de 0,70 euro en 2,80 euro kunnen liggen.’

Op dit moment is XRP 0,34 euro waard, dus we kunnen wel stellen dat ChatGPT een flinke dosis hopium heeft gedronken. Als de voorspelling uitkomt, dan zou de waarde ergens tussen onderstaande groene lijnen liggen.

Verdubbeling all time high XRP in 2028

We vroegen ChatGPT ook naar de voorspelling op de lange termijn. Wat wordt XRP waard over 5 jaar? Volgens de chatrobot is de kans groot dat XRP zijn all time high verbreekt, deze is volgens coinmarketcap 3,59 euro.

‘Ook hier hangt het af van verschillende factoren, waaronder marktvolatiliteit, acceptatie door bedrijven en financiële instellingen en regelgevende ontwikkelingen. De prijs van XRP zou in 2028 kunnen variëren tussen 1,40 euro en 6,54 euro.’

Er is dus een kans, volgens kunstmatige intelligentie, dat XRP over 5 jaar zijn hoogste waarde ooit zal verdubbelen.

Wat kunnen we hiervan leren? Kunstmatige intelligentie is wat dat betreft net zo ‘dom’ als wij zijn als het aankomt op exacte koersvoorspellingen. Er zijn simpelweg te veel factoren die meespelen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een dom artikel. Bitcoin en Ethereum hebben 3x hun all time high bereikt. 3x all time high XRP is 10-12dollar. Als XRP goedkeuring krijgt staan er diverse banken aan de zijlijn te wachten! XRP is straks de nr1 in crypto land en als ze winnen verwacht dan een stijging naar 25-50 dollar. Mensen geloven alleen in Bitcoin maar Ripple is snel en gaat de liquiditeits crisis die nu instaat geheel oplossen.

  14 maart 2023
 • Hahaha…kom op zeg. Als Ripple de zaak wint (95% ) kans knalt de koers van XRP door het plafond. Het is dan de enige crypto die 100% veilig is voor de SEC. wat denk je dat dat betekent voor de institutionele investeerders? Amerikaanse banken kunnen en gaan dan massaal met Ripple in zee. De XRPL en haar ODL corridors met XRP als bridge currency gaan SWIFT vervangen en alle CBDC’S in de wereld met elkaar verbinden.
  Ripple gaat naar de beurs en zo zijn er nog een aantal redenen die ieder voor zich de prijs vsn XRP fors zullen opdrijven.
  XRP gaat dit jaar nog met gemak de 25 euro halen.

  14 maart 2023
 • wel een voetnoot dat de informatie die ChatGPT gebruikt om het antwoord te geven tot 2021 gaan en niet de recente ontwikkelingen van afgelopen 1,5 jaar.

  14 maart 2023
 • Bedankt voor jullie info.
  Moesten jullie goedkoper zijn voor gevorderde…. dan zou ik zo weer terug keren van Binance naar jullie.

  15 maart 2023