Chinese bedrijven geloven in blockchain om economie na COVID-19 te herstellen
Uit een enquête onder 350 Chinese bedrijven blijkt dat Chinese bedrijven nog steeds interesse hebben in blockchain. De respondenten zijn afkomstig uit tien verschillende bedrijfstakken, waaronder de industrie, de handel, financiën en de logistiek.
Het onderzoek heet ‘Blockchain in het post-epidemische tijdsperk’ en werd uitgevoerd door de Blockchain-afdeling van de Chinese Federatie van Logistiek en Inkoop en het Internet en Industrie Onderzoeksbureau van de Tsinghua Universiteit.
Volgens het onderzoek gelooft 70 procent van de onderzochte bedrijven in het potentieel van de blockchain-technologie. Ongeveer 20 procent van de bedrijven gelooft dat zij meer gaan investeren om de gevolgen van de crisis te verzachten.
Bedrijven zeggen ja tegen blockchain
De meeste bedrijven geloven dat de blockchaintechnologie de nationale economie verder kan helpen na de financiële ravage die het coronavirus heeft aangericht. Verschillende voorbeelden passeren de revue in het onderzoek: van het delen van medische informatie tot het efficiënter maken van de logistieke keten.
Een van de respondenten zei het volgende:
“Een blockchain kan dienen als een vertrouwd gegevensnetwerk tussen ondernemingen. Het lost het probleem op dat gecentraliseerde databanken geen vertrouwen kunnen wekken bij ondernemingen, en lost het vertrouwensprobleem van de samenwerking tussen meerdere partijen op.”
De auteurs van het onderzoek zijn het erover eens dat blockchain-technologie wordt beschouwd als de meest effectieve manier om rampen te bestrijden.
Focussen op de blockchain
De uitkomst van het onderzoek past bij de strategie die China hanteert. Eind oktober vorig jaar riep de Chinese president Xi Jinping het land op om meer te doen met blockchain-technologie. Xi Jinping noemde blockchain cruciaal voor het bevorderen van technologische innovaties.
Uit de enquête blijkt dat verschillende bedrijven gehoor geven aan deze oproep. Of deze bedrijven ook daadwerkelijk blockchain gaan implementeren is onduidelijk, maar de intentie is er in ieder geval.
Ook op nationaal niveau wordt er gewerkt aan blockchaintoepassingen. Zo is de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC) al in een vergevorderd stadium. Dat is een digitale valuta die wordt uitgegeven door de centrale bank van China. Deze CBDC wordt binnenkort getest in de omgeving van de hoofdstad Peking.
Patrick
/
Groot gelijk.nu gaat het echt knallen!!! Raoul Pal gaat gelijk krijgen
15 juni 2020