Waarom stappen zoveel beursgenoteerde bedrijven nu pas in Bitcoin?
We kunnen opnieuw een beursgenoteerd bedrijf toevoegen aan het rijtje dat Bitcoin adopteert als reserve-asset. Het gaat om SOS Ltd, een Chinese Bitcoin miner die opereert vanuit het Amerikaanse Wisconsin. In totaal wil het voor 50 miljoen dollar aan Bitcoin kopen.
Maar waarom stappen zoveel beursgenoteerde bedrijven nu pas in Bitcoin? Hadden ze dat niet veel beter tijdens de bearmarkt kunnen doen?
Vreemd moment om in te stappen
We zien de laatste tijd veel bedrijven die Bitcoin beginnen te adopteren als hun primaire spaarmiddel. Dat is natuurlijk positief voor de digitale munt, maar het moment is vreemd.
Je zou verwachten dat mensen die met dit soort bedragen kunnen spelen wat minder gevoelig zijn voor hype. Bitcoin is dit jaar al enorm gestegen, beweegt momenteel rond een all-time high en wordt daardoor ook gevoeliger voor correcties.
Waarom vinden dit soort partijen Bitcoin nu interessant, terwijl het eigenlijk veel interessanter was om tijdens de bearmarkt in te stappen. Als die 50 miljoen dollar op de koers van 25.000 dollar was geïnvesteerd, dan had SOS Ltd er nu heel anders voorgestaan.
Aan de andere kant was het op dat moment misschien wat lastiger om dergelijke hoeveelheden kapitaal op te halen. Zeker als Bitcoin miner was dat natuurlijk een lastige periode, en had SOS Ltd wellicht wat minder ruimte om te investeren.
Geloof in Bitcoin op de lange termijn
Het bestuur van de firma deelt dat de investering van 50 miljoen dollar onderdeel is van zijn “lange-termijn geloof in Bitcoin’s rol als store of value en strategische asset.”
Het plan is om verschillende strategieën te gebruiken om de rendementen te maximaliseren en te dealen met de volatiliteit.
“De prestaties van Bitcoin zijn robuust en worden gesteund door positieve ontwikkelingen zoals de lancering van optiehandel op Bitcoin ETFs, maar ook verbeteringen op het gebied van regelgeving in Amerika,” aldus SOS voorzitter en CEO Yandai Wang.
De aandelen in het bedrijf schoten tijdens de normale beursuren met bijna 43% omhoog, en stegen in de na-beurs met nog eens 14,40% naar de huidige koers van 11,36 dollar.
Over het gehele jaar gemeten staat er echter een daling van 86,5% op de borden voor SOS. Wat dat betreft lijkt het niet om een heel sterk bedrijf te gaan, maar wellicht kan deze strategie daar verandering in brengen.