Categorieën: Bitcoin nieuws

Chinese politie nam 4,2 miljard dollar cryptocurrency van scam PlusToken in beslag

De Chinese autoriteiten hebben cryptovaluta ter waarde van meer dan 4,2 miljard dollar (3,52 miljard euro) in beslag genomen van de scam PlusToken. Dat blijkt uit een juridisch document dat in handen is van The Block Crypto. Het gaat onder andere om een grote hoeveelheid bitcoin, ethereum, litecoin, en ripple.

Duizenden cryptocurrency’s nu in handen van China

In een document dat gisteren is gepubliceerd heeft de Chinese lokale rechtbank Jiangsu Yancheng uitgewerkt hoeveel cryptocurrencies er in beslag zijn genomen. Het gaat om een flinke waslijst aan munten:

  • 194.775 BTC
  • 833.083 ETH
  • 1,4 miljoen LTC
  • 227,6 miljoen EOS
  • 74.167 DASH
  • 487 miljoen XRP
  • 6 miljard DOGE
  • 79.581 BCH
  • 213.724 USDT

Al deze cryptomunten samen zijn nu dus 4,2 miljard dollar, of omgerekend 3,52 miljard euro waard. Met deze inbeslagname heeft China nu meer dan 1 procent van alle bitcoins in omloop in handen.

Waar worden de crypto’s voor gebruikt?

Volgens het juridisch document zullen de “in beslag genomen digitale munten overeenkomstig de wetten worden verwerkt en de opbrengst zal aan de nationale schatkist worden verbeurd.”

De rechtbank maakt alleen niet duidelijk wat zij bedoelen met verwerken. Worden de munten verkocht op de beurs? Of houdt China de cryptomunten? Daarover is nog niets bekend.

Crypto-gemeenschap is sceptisch

Je zou de verkoop van PlusToken-coins kunnen koppelen aan de dalende koersen van afgelopen dagen. Maar die conclusie is te kort door de bocht.

Cryptocurrency-experts twijfelen namelijk of het nieuws wat nu gedeeld wordt überhaupt wel nieuws is. Zo ziet Su Zhu, onderzoeker bij Deribit, dat de munten van PlusToken al 100 dagen niet zijn bewogen. Volgens insiders zijn de bitcoins van PlusToken al maanden geleden verkocht. Het enige nieuwe nieuws is dat er nu een officieel document van de Chinese rechtbank is vrijgegeven.

Andere Twitteraars wijzen op FUD: Fear, Uncertainty en Disinformation. Wanneer de koersen dalen, wordt er vaak nieuws gedeeld dat investeerders onzeker kan maken. Het feit dat Chinese autoriteiten veel bitcoin op de markt kunnen dumpen, kan angst en onzekerheid opwekken.

Maar waarom daalt bitcoin nu dan?

De bitcoin koers daalt, maar daar is een simpelere verklaring voor. De prijs is al sinds september aan het stijgen, en een correctie lag in de lijn der verwachting. Later vandaag volgt een uitgebreide koersanalyse.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Ethereum minen vanuit BMW i8

Simon Byrne heeft zes dure en gewilde grafische kaarten in de kofferbak van zijn BMW…

18 minuten geleden

Berichtenapp Signal wil experimenteren met cryptocurrency op Stellar blockchain

Volgens media outlet Platformer onderzoekt Signal, de gecodeerde berichten-app, de mogelijkheid om betalingen toe te voegen.…

2 uur geleden

Topinvesteerder Scaramucci zegt dat bitcoin net zo veilig is als obligaties en goud

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci schreef een opiniestuk over de bullish case voor Bitcoin in…

19 uur geleden

Koningin Máxima noemt gulden allereerste stablecoin ter wereld, Bank of England zegt onwaarschijnlijk dat cryptocurrency blijft

De baas van de Bank of England vertelt tijdens een virtuele bijeenkomst van het World…

21 uur geleden

India wil niet achterlopen op China, onderzoekt behoefte naar eigen cryptocurrency

De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, heeft gezegd dat…

23 uur geleden

Bitcoin zakt 5 procent naar 26.206 euro, altcoins Ripple, Ethereum en Polkadot ook in het rood

De koers van bitcoin is vanochtend gestruikeld over zijn eigen benen. Vergeleken met 24 uur…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!