Maker van stablecoin USDC gaat naar beurs met waardering van 4,5 miljard dollar

Circle heeft plannen om naar de beurs te gaan via een fusie met een SPAC. Wellicht ken je de naam Circle niet, maar als trader ken je hun stablecoin USDC vast wel.  Ze willen hun aandelen aanbieden op de New York Stock Exchange (NYSE).

Ter waarde van 4,5 miljard dollar

Volgens een officiële aankondiging van afgelopen week is Circle een samenwerking aangegaan met Concord Acquisition Corp, een beursgenoteerd bedrijf voor speciale doeleinden (SPAC).

Zodra de deal rond is, heeft Circle een ondernemingswaarde van 4,5 miljard dollar. Bovendien zullen alle bestaande aandeelhouders van Circle nog steeds voor 86% eigenaar zijn van het bedrijf, waarbij mede-oprichter en CEO, Jeremy Allaire, zijn positie behoudt.

Bob Diamond, de voorzitter van Concord Acquisition Corp, zal echter toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf.

Vele interesse

Verschillende topinvesteerders, waaronder Fidelity Management and Research, Marshall Wace, Adage Capital Management, Ark Investment Management en Third Point, hebben allemaal 415 miljoen dollar  toegezegd aan particuliere investeringen.

Zodra de deal rond is, zal een nieuwe Ierse holding zowel Concord als Circle overnemen om een ​​beursgenoteerd bedrijf te worden, dat op de NYSE zal handelen onder het symbool ‘CRCL.’

Binnen lijntjes kleuren

Over de samenwerking zei Concord’s voorzitter Bob Diamond: ‘Circle is de echte pionier van vertrouwde digitale valuta’s, een steeds belangrijker onderdeel van het wereldwijde financiële systeem.’ Diamond merkte ook op dat het bedrijf een sterke reputatie heeft in het bouwen van innovatieve blockchain-enabled producten en diensten binnen de wettelijke mogelijkheden.

Volgens hem heeft Circle’s ‘leiderschapsteam van wereldklasse, track record en buitengewone ambitie’ de organisatie geholpen te positioneren als ‘een van de meest opwindende bedrijven in de transformatie van financiën.’

CEO van Cricle Allaire was ook enthousiast over de deal, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 wordt afgerond.

‘Circle is opgericht met een missie om het wereldwijde economische systeem te transformeren door de kracht van digitale valuta en het open internet. We zijn verheugd om samen te werken met het uitvoerende en investeringsteam van Concord, voortbouwend op hun decennialange operationele ervaring met groeiende financiële dienstverleners over de hele wereld.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.