Categorieën: Bitcoin nieuws

Amerikaanse bankreus Citigroup overweegt bitcoin en cryptocurrency

Itay Tuchman van Citigroup vertelde de Financial Times afgelopen vrijdag dat de bank sinds augustus vorig jaar merkte dat grote klanten steeds meer interesse in bitcoin tonen.

Niet met eigen geld en geen FOMO

‘Er zijn verschillende opties vanuit ons perspectief en we bekijken waar we klanten het beste van dienst kunnen zijn. Dit zal geen eigen handelsaccount zijn,’ aldus Tuchman. Hij verwijst hiermee naar handel voor eigen rekening waarbij banken met hun eigen geld handelen om winst.

Citi heeft echter geen haast om cryptodiensten te lanceren. Tuchman zegt dat de bank wel toeslaat als ze er zeker van zijn dat ze iets kunnen bouwen dat ten goede komt aan klanten en dat toezichthouders goedkeuren.

‘Ik heb geen enkele FOMO omdat ik geloof dat crypto er is voor de lange termijn en dat we nog maar aan het begin van de markt staan. Dit is geen ruimterace. Er is ruimte voor meer dan één vlag.’

Bitcoin kan internationale handelsvaluta worden

In maart publiceerde Citi een rapport waarin stond dat bitcoin naarmate het evolueert een internationale handelsvaluta zou kunnen worden. ‘Percepties over wat bitcoin belangrijk maakt, blijven veranderen en nieuwe kansen creëren, terwijl bitcoin steeds meer mainstream wordt.’

Citi is de dus de volgende financiële instelling van Wall Street die overweegt om de cryptomarkt te betreden. In de afgelopen weken zijn Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en anderen in actie gekomen om cryptodiensten aan hun klanten te bieden.

Succes wordt genormaliseerd

Het lijkt nu zo normaal, maar de afgelopen jaren was de roep om institutionele instituties en Wall Street-geld bijna tot een meme verworden. Dat komt ook omdat veel aanvragen voor financiële bitcoinproducten op Wall Street door de toezichthouder werden afgewezen. Dit gaat om zogenaamde ETF’s, en op dit moment is er nog steeds geen Amerikaanse goedgekeurd.

In Canada zijn er meerdere Bitcoin- en Ethereum ETF’s goedgekeurd. Ook zijn er gigantische bedrijven die tegenwoordig bitcoin hebben (ahuh Tesla). Als iedereen bitcoin wil, dan kunnen banken niet achterblijven.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Nederland Oostenrijk, BLOX geeft 5x 50 euro bitcoin (en altcoins) weg op wedstrijddag

Hebben we er weer zin in? Vandaag speelt het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk en dat…

6 uur geleden

Wereldbank kan El Salvador niet helpen met Bitcoin

De Wereldbank kan El Salvador niet helpen met de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, aldus…

8 uur geleden

Vaderdag: 20% korting op CoolWallet Pro, mooie bewaaroplossing voor bitcoin en andere cryptocurrency’s

Niet vergeten, zondag is het Vaderdag! Ben je het helemaal zat om sokken, stropdassen en…

8 uur geleden

‘Grote paniek bitcoin ligt achter ons, markt kan weer stijgen’

De meeste paniek op de bitcoin markt ligt achter ons, en de uitverkoop is zo…

10 uur geleden

Bitcoin wedstrijdfit, volgende ronde is 46.000 dollar

Vandaag kleurt Nederland oranje, maar laten we hopen dat bitcoin groen kleurt! Net zoals het…

12 uur geleden

General Motors CEO: ‘Niets weerhoudt ons ervan om bitcoin te accepteren’

Zien we binnenkort nog een autobedrijf bitcoins accepteren? Wie weet, in een interview met CNBC…

14 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct