BLOX gaat met Club Brugge Champions League in en betaalt sponsordeal volledig in Bitcoin

Vorige week werd bekend dat BLOX een van de grote sponsoren is geworden van Ajax uit Amsterdam. BLOX verbindt zich aan nog een club die uitkomt in de Champions League, namelijk het Belgische Club Brugge. De sponsordeal wordt volledig in bitcoin betaald, en dat is uniek in België en onder clubs in de Champions League.

Het logo van BLOX zal zichtbaar zijn op het shirt van Club Brugge, hierdoor zal heel Europa kennismaken met het crypto-merk. Daarnaast is BLOX ook te zien op 3D-carpets, borden langs het veld en bij persconferenties.

Van het heden naar de toekomst

De voorzitter van Club Brugge Bart Verhaeghe vindt de samenwerking een logische stap:

‘Club Brugge en BLOX zijn twee innovatieve bedrijven, in een wereld die bijzonder snel evolueert. Cryptomunten zullen in de toekomst een meer prominente rol spelen in onze economie, maar het brede publiek heeft er nu vaak nog geen toegang toe. De app van BLOX brengt daar verandering in. Het is dan ook heel symbolisch om zo’n vooruitstrevend partnership aan te kondigen in een historische handelsstad als Brugge, waar tijdens de Middeleeuwen het begrip van de beurs ontstaan is.’

Eerste deal volledig in bitcoin

Bob Madou, de Chief Business Officer bij Club Brugge is er trots op dat dit de eerste sponsordeal volledig in bitcoin is, en wil BLOX ook integreren in de Fan wallet.

‘We geloven bij Club sterk in de toekomst van digitale munten. Crypto is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de financiële sector en BLOX is een betrouwbare, duurzame partij die er al bij is sinds 2013, het prille begin. Het innovatieve karakter van BLOX past perfect bij onze Club en we zijn dan ook trots om deze deal 100% in crypto te kunnen realiseren, de eerste cryptodeal in de Belgische B2C markt. De samenwerking hoeft ook niet te stoppen bij het mouwpartnership, we bekijken de mogelijkheid om de BLOX-App te integreren in de Fan wallet zodat bijvoorbeeld betalen met Crypto op Club mogelijk kan worden.’

Professionele organisatie

Mike Hutting, CEO van BLOX, prijst Club niet alleen voor de prestaties op het veld, maar ook de organisatie verricht puik werk:

‘De samenwerking met Club Brugge is voor ons in meerdere opzichten bijzonder. Allereerst omdat we met CB een partij treffen die niet alleen op het veld, maar ook als organisatie hoge ogen gooit. BLOX geniet al veel naamsbekendheid in België, maar door deze samenwerking verwachten we dan ook nog harder te groeien. De drang naar innovatie voelden wij heel sterk vanaf de eerste gesprekken die we hebben gevoerd. Als crypto believers van het eerste uur is het voor ons natuurlijk fantastisch om de volledige deal in bitcoin te doen. We kijken enorm uit naar onze partnership en wie weet wat we als CB en BLOX samen nog meer kunnen realiseren.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.