Coinbase brengt betaalpas voor cryptocurrency in Nederland uit

Cryptocurrency exchange Coinbase brengt haar eigen cryptobetaalkaart uit in Nederland. De betaalkaart van Coinbase is ontwikkeld in samenwerking met Visa. Het is een soort creditcard waarmee je kan betalen met cryptomunten zoals bitcoin, ether en litecoin. Overal waar je met Visa kan betalen, wordt ook ‘Coinbase Card’ geaccepteerd.

Vanaf vandaag kan dat dus ook in Nederland en andere Europese landen (Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland). Dat laat Coinbase weten in een post op Medium.

‘Naadloze betalingen met cryptocurrency’

Zeeshan Feroz is de directeur van Coinbase. In een interview met CNBC vertelt hij dat hij betalingen met cryptocurrency’s ‘naadloos’ wil laten verlopen: ‘Je kan bijvoorbeeld boodschappen doen met bitcoin en daarna een kopje koffie kopen met litecoin.’

In het interview met CNBC vertelt Feroz niet hoeveel klanten de cryptobetaalkaart gebruiken. Wel geeft hij één klein detail: Coinbase bood de eerste duizend kaarten gratis aan, maar die gratis kaarten zijn allang vergeven.

Fysieke kaart en mobiele app

Het nieuwe product van Coinbase betreft niet alleen een fysieke kaart. De kaart wordt namelijk ook gekoppeld aan een mobiele app. Met deze mobiele app is het ook mogelijk om cryptobetalingen uit te voeren.

De kaart en de app is voor iedereen bedoeld die een account heeft bij Coinbase. Je hoeft je kaart niet op te laden, want het tegoed op je account bij Coinbase wordt ook gebruikt op je cryptobetaalkaart van Coinbase.

Zelf het bericht van Coinbase teruglezen? Dat kan hier.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.