Categorieën: Exchanges

Primeur: Bitcoin beurs Coinbase en BlockFi maken zich op voor beursgang (IPO) in Amerika

Opvallend nieuws van de New York Times. Cryptocurrency beurs Coinbase zou zijn begonnen met de voorbereidingen voor een beursnotering. Anonieme bronnen vertellen aan de Amerikaanse krant dat Coinbase via een Initial Public Offering (IPO) later dit jaar een beursgang probeert te verkrijgen. Uniek, want dit is nog geen enkele cryptobeurs gelukt.

Coinbase is opgericht in juni 2012 door Brian Armstrong, en is een van de grootste beurzen op de cryptomarkt. De cryptobeurs is in 102 landen actief en heeft meer dan 30 miljoen klanten wereldwijd.

Eerst toestemming van de SEC

Voordat Coinbase op de beurs kan, moet de exchange eerst nog goedkeuring krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als de effectenwaakhond groen licht geeft, zou dit een mijlpaal zijn voor de Amerikaanse cryptobeurs. Mocht de beursgang doorgaan, dan geeft het wellicht meer legitimiteit aan de cryptomarkt.

Maar het kan wel eens een lastige opgave worden, want de SEC heeft een wisselende houding tegenover cryptocurrency’s. Sommige cryptomunten moeten volgens hen beschouwd worden als effecten (securities), en daar is regelgeving voor nodig.

De token van Telegram, GRAM, is daar een goed voorbeeld van. In 2018 werd er nog voor 1,8 miljard dollar aan investeringen opgehaald, maar deze verkoop was tegen de regels met de Amerikaanse effectenwetgeving die de SEC heeft opgelegd.

Niet alleen Coinbase

Coinbase is niet de enige crypto-partij die een beursgang probeert te forceren. Volgens TheBlockCrypto is ook BlockFi bezig met de voorbereidingen voor een Initial Public Offering. BlockFi is één van de grootste partijen in de decentrale financiële (DeFi) sector. Op BlockFi kan je crypto’s lenen en uitlenen.

BlockFi zou bezig zijn met het zoeken naar een Chief Financial Officer, in de vacature staat beschreven dat deze nieuwe werknemer ‘het financiële team leidt en posities uitzet voor investeringen, acquisities en/of een IPO.’

In de vereisten wordt verder specifiek gevraagd naar ervaring op het gebied van IPO’s. Daaruit kan je opmaken dat BlockFi wellicht serieus aan het kijken is om geïntroduceerd te worden op de Amerikaanse beurs.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

MicroStrategy bewijs dat zelfs miljardenbedrijven bitcoin kiezen

MicroStrategy investeert in bitcoin omdat ze een veilige kapitaalbasis zoeken. 'We hebben die kapitaalbasis nodig…

19 uur geleden

Bitcoin whale sterft uit: steeds meer bitcoin in handen van kleine investeerders

Een van de eigenschappen van bitcoin, is dat je via de blockchain precies kan bijhouden…

1 dag geleden

Technische analyse: Bitcoin, goud en zilver profiteren van zwakker wordende dollar

Langzaam maar zeker beweegt bitcoin zich richting 12.000 dollar (10.128 euro). Het lijkt slechts een…

2 dagen geleden

In tien jaar hele financiële wereld op blockchain en Goldman Sachs wil eigen stablecoin cryptocurrency

Goldman Sachs zou binnenkort zijn eigen stablecoin kunnen introduceren, aldus Matthew McDermott, hoofd van digitale…

2 dagen geleden

Waarom is Ethereum Classic niet gezakt naar 0 dollar na meerdere aanvallen

De afgelopen weken is Ethereum Classic twee keer slachtoffer geworden van een 51%-procent aanval. Je…

2 dagen geleden

Twee derde energieverbruik mining komt van bitcoin, de rest altcoins

Onderzoekers van de Technische Universiteit van München willen ook altcoins het hoge energieverbruik van cryptominen…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!