Coinbase haalt 300 miljoen dollar op

De Amerikaanse cryptovalutabeurs Coinbase heeft afgelopen week 300 miljoen dollar opgehaald aan investeringen. Verschillende partijen deden mee aan een financieringsronde. De beurs heeft nu een geschatte waarde van 8 miljard dollar.

Coinbase gaat de opbrengst gebruiken om haar wereldwijde bereik te vergroten. “Het moet mogelijk worden om met verschillende lokale valuta te betalen, en niet alleen met dollars”, aldus directeur Asiff Hirji in een blogpost.

Dat Coinbase het geld gaat investeren in de ontwikkeling van het platform blijkt wel uit hun ambities:

  • heel veel nieuwe munten toevoegen
  • wallet doorontwikkelen
  • ondersteuning bieden voor stablecoin

Een van de grootste handelsplatformen

Het in San Francisco gevestigde Coinbase werd in 2012 opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste handelsplatformen voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het bedrijf biedt daarnaast een wallet service en helpt andere platformen met het aanbieden van crypto als betaalmethode.

Door de jaren heen heeft Coinbase een aardige reputatie opgebouwd: het platform heeft meer dan 20 miljoen gebruikers en er is voor meer dan 150 miljard dollar gehandeld op het platform.

Het Coinbase Effect

Omdat het zo’n grote partij is kan het toevoegen van (veel) meer munten van grote invloed zijn op de cryptomarkt. Voegt Coinbase een munt toe aan hun aanbod? Dan krijgt deze munt veel aandacht en dat is weer terug te zien in de prijs. Een recent voorbeeld van het zogenaamde “Coinbase Effect” is de munt 0x (ZRX) die na toevoeging op Coinbase 20% steeg in prijs.

Vertrouwen in crypto

De koersen van bitcoin en altcoins houden zich t de laatste tijd vrij rustig. Die rust is er alleen aan de oppervlakte want achter de schermen gebeurt er heel veel. Grote investeringen zoals deze tonen aan dat er nog steeds interesse en vertrouwen is in de sector, en dat bedrijven grootse plannen hebben voor de toekomst. Zoals Hirji zijn blogpost afsluit: “We zien de groei van Coinbase als een bevestiging dat het ecosysteem alleen maar zal blijven groeien in omvang, invloed en impact – uiteindelijk zal het leiden tot een meer open financieel systeem voor de wereld.”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.