Om 15:30 uur opent Nasdaq met aandeel Coinbase, hoe investeer je hierin?

Nasdaq heeft het aandeel van Coinbase, COIN, een referentieprijs van 250 dollar gegeven. Het aandeel wordt vandaag, op 14 april, officieel genoteerd op de aandelenbeurs. Nasdaq opent om 15:30 uur Nederlandse tijd zijn deuren.

Aandelen Coinbase komen op de markt

De directe notering van Coinbase heeft voor veel opwinding gezorgd bij zowel traditionele als crypto-investeerders. De notering haalt al een paar maanden het nieuws en velen kijken er al een tijd naar uit. Dit kan zomaar het begin zijn van een nieuwe trend, als het goed gaat is het goed denkbaar dat andere cryptobedrijven ook naar de beurs gaan.

Niet alleen bij crypto-investeerders heerst er namelijk FOMO, als de directe notering vandaag goed gaat dan kunnen ze het momentum van publieke belangstelling aangrijpen om ook aandelen uit te geven.

Waardering van 90 miljard dollar

De referentieprijs is bepaald door standaard regulering, deze bepaalt de prijs wanneer er niet op een particuliere markt wordt gehandeld. Coinbase heeft een waardering gekregen van 90 miljard dollar, gebaseerd op eerdere privéverkopen.

Coinbase wordt het eerste bedrijf dat de handel in Bitcoin mogelijk maakt op de aandelenmarkt. Beleggers beschouwen dit als een keerpunt voor de markt.

De Amerikaanse cryptocurrencybeurs is opgericht in 2012, en is hiermee één van de eerste beurzen op de markt. Op dit moment heeft Coinbase 43 miljoen geregistreerde gebruikers en in het eerste kwartaal van 2021 verdubbelde de beurs hun omzet van heel 2020.

Werken loont

Werk je bij Coinbase? Dan heb je geluk, medewerkers staan op het punt een enorme bonus via deze aandelen te ontvangen. Uit bedrijfsdocumenten van Coinbase Ierland blijkt dat het bedrijf de afgelopen jaren 105.510 aandelenopties heeft toegekend aan zijn 1.700 werknemers. Dat is tegen de huidige waardering 45 miljoen dollar waard. Deze bonussen worden in de loop van de jaren uitgedeeld op basis van prestaties.

Coinbase is verreweg de grootste naam in de Amerikaanse crypto-industrie die naar de beurs gaat. Andere aanbieders van cryptocurrency zoals Gemini en eToro, willen hetzelfde doen. Er zijn ook geruchten dat Kraken een beursgang overweegt.

Verwachte stijging

De prestaties van COIN zullen ook op dit gebied bedrijven beïnvloeden. Ook het publiek wil graag zien wat een groot cryptobedrijf kan doen onder investeerders in traditionele markten. Analisten verwachten dat de prijs dit jaar zou kunnen verdubbelen, richting een koersdoel van 440 dollar.

Hoe koop je COIN?

Je kan vanmiddag handelen op de NASDAQ om je portie COIN te krijgen. Maar het kan ook anders, concurrent Binance heeft namelijk synthetische versies van COIN gemaakt en biedt deze vanaf vandaag aan. De cryptoversie van het aandeel zal beschikbaar zijn nadat Coinbase openbaar is geworden op Nasdaq. De specifieke tijd is nog niet bekend. Dit betekent ook dat je niet meteen een heel aandeel hoeft te kopen, maar dat fracties verhandelbaar zijn.

Binance begon eerder deze week met de handel in tokenized aandelen, te beginnen met Tesla. Dit is het startschot van meer aandelentokens. Het Tesla-aandelentoken heeft een handelsvolume van 6,7 miljoen dollar behaald binnen drie dagen na notering op Binance.

De aandelentokens van Binance worden geprijsd en verrekend in BUSD, wat betekent dat gebruikers ze kunnen kopen en verzilveren via de stablecoin van de beurs. Aangezien Binance de traditionele markturen volgt voor de getokeniseerde aandelenhandel, zal het Coinbase-aandelentoken de Nasdaq-uren volgen.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Goed artikel Jerrymie! Heel erg informatief.

  14 april 2021
 • Is de coin ook te koop op de app BLOX?

  14 april 2021
  • via blox bezit je de coins die je koopt niet het is eerder als huren. ik raad aan om niet blox maar coinbase te gebruiken. ik heb persoonlijk al heel veel problemen gehad bij blox net zoals duizenden anderen. op cruciale momenten dat je wilt verkopen omdat er een crash komt of omdat de prijs ineens heel hard stijgt krijg je een foutmelding en geraak je niet meer op de app, de app gaat terug online wanneer de prijzen terug hard zijn gedaald. Echt maffia praktijken, zo ben ik al duizenden euro’s mislopen. maar veel succes en gebruik coinbase dat zal je veel miserie besparen.

   16 april 2021