Door het stof: Coinbase wil af van oudleden Hacking Team

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft aangekondigd dat het bedrijf de belangrijkste leden van het recent verworven blockchain beveiligingsbedrijf Neutrino ontslaat.

Hacking Team verlaat Coinbase

Hij zegt hierover in een post op Medium:

“We hadden een gat in ons diligence-proces. Hoewel we goed hebben gekeken naar de technologie en beveiliging van het Neutrino-product, hebben we niet alles vanuit het oogpunt van onze missie en waarden als cryptobedrijf beoordeeld. We hebben wat tijd nodig gehad om dit de afgelopen week verder te onderzoeken en hebben samen met het Neutrino-team een ​​overeenkomst bereikt: degenen die eerder bij Hacking Team werkten (ondanks het feit dat ze momenteel geen banden hebben met Hacking Team), zullen uit de organisatie van Coinbase treden.”

Het nieuws van het vertrek van Hacking Team-leden uit Coinbase is een direct gevolg van een periode van kritiek. Die kritiek begon toen het nieuws over de overname naar buiten kwam.

Mocht je de volledige achtergrond willen weten, lees dan onze eerdere artikelen:

Door het stof

Eerder zei Coinbase over deze overname: “Coinbase keurt de acties van Hacking Team niet goed en verdedigt het ook niet”, maar “het was belangrijk voor Coinbase om deze technische functie intern te hebben om de gegevens van onze klanten volledig te controleren en te beschermen. De technologie van Neutrino was de beste die we tegenkwamen.”

Armstrong gaat door het stof in blogpost: “We moeten soms praktische afwegingen maken om een moderne, gereguleerde exchange te kunnen zijn. Maar in dit specifieke geval hebben we niet de juiste afweging gemaakt. We zullen het repareren en een andere manier vinden om onze klanten te dienen, terwijl we ons aan de wet houden.”

Is hiermee de kous af? Niet als het aan invloedrijke twitteraar WhalePanda ligt. Hij heeft nog een lijst met vragen:

Het bericht van Armstrong lees je terug op Medium.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.