Coinbase stopt handel privacy coin Zcash. Waar kan je nog Zcash (ZEC) kopen?

De Britse arm van Coinbase staakt de handel voor de op privacy gerichte cryptocurrency zcash.

Gedwongen handelen

Volgens klanten stuurt Coinbase UK mails naar klanten die mensen waarschuwen dat ze hun zcash (ZEC)  moeten omzetten in andere coins op Coinbase, of ze moeten verzenden naar een eigen wallet.

Coinbase gaf geen specifieke reden voor het verwijderen van de cryptocurrency. Wel zeggen ze dat alle resterende ZEC van Coinbase UK klanten op 26 augustus wordt omgezet in Britse ponden.

The Electric Coin Company, ontwikkelaar van zcash, lijkt het nieuws te bevestigen:

Belasting innen

De Financial Conduct Authority, de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk zei in juli dat sommige cryptocurrency onder haar wettelijke bevoegdheid kunnen vallen. Vervolgens heeft het Britse belastingkantoor, HM Revenue & Customs, brieven gestuurd naar cryptohandelaren die actief zijn in de VK. Hierin wordt geeist da de handelaren de de namen van klanten en transactiegeschiedenis delen, het doel is om onbetaalde belastingen te innen.

Wat dat betreft zijn privacycoins een doorn in het oog van belastingdiensten. Zcash biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om alle transactiedetails af te schermen. Dat is overigens een keuze van de gebruiker. Bij elke transactie kan je ervoor kiezen om de ontvangst- en verzendadressen te anonimiseren. Coinbase ondersteunde in eerste instantie alleen transacties naar transparante adressen. In november 2018 zeiden ze hierover:  ‘In de toekomst zullen we ondersteuning voor opnames van afgeschermde adressen onderzoeken als dit voldoet aan de lokale wetgeving.’

En nu? Hoe kom je toch aan zcash?

De snelste en makkelijkste manier om aan zcash te komen is via BLOX. Download de app en binnen twee minuten heb je al zcash. Op BLOX koop je niet alleen zcash maar alle populaire cryptocurrency. Denk aan bitcoin, monero, ether, ripple en nog veel meer. De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor iPhone en Android.

Download BLOX


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.