Coinlisting BTC Direct: Curve, Serum, Bancor, Origin Protocol en Ocean Token

Vanaf vandaag voegt BTC Direct vijf nieuwe cryptocurrency’s toe aan het al immense aanbod. Het gaat om curve,  serum, bancor, origin protocol, en ocean token. In dit artikel een analyse van deze coins.

Curve (CRV)

Curve DAO token (CRV) is de token van Curve, een decentrale beurs voor stablecoins. Curve werd in januari 2020 gelanceerd en groeide mee met de ontwikkeling van DeFi. 

Daarnaast lanceerde Curve in augustus 2021 een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), met CRV als token. De DAO gebruikt het op Ethereum gebaseerde hulpmiddel Aragon om meerdere smart contracts te verbinden voor de gestorte liquiditeit van gebruikers.

De koers van CRV zit nu op een cruciaal punt. Al een jaar lang dient dit niveau als een belangrijk steunpunt of een te beslechten weerstandsniveau.

Serum (SRM)

Er zijn een paar grote blockchains zoals Bitcoin, Ethereum en Solana. Op laatstgenoemde was nog geen decentrale beurs gebouwd, en dat liet ruimte voor Serum. Zij bouwden een DEX, speciaal om kleine altcoins mee te traden.

Serum bestaat sinds 2020, en maakt snel naam in de cryptowereld. Alle transacties vinden op de blockchain plaats via Solana tokens, en dat gaat razendsnel: maar liefst 65.000 transacties per seconde (als we het marketingteam moeten geloven).

Mocht je aan het wachten zijn op een goed koopmoment, de eurowaarde van SRM is al tijden niet zo laag geweest.

Bancor (BNT)

Het team achter Bancor wil ervoor zorgen dat een bepaalde coin op verschillende blockchains gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum op de blockchain van Ripple. 

Daarnaast is Bancor (BNT) ook een decentrale beurs, net zoals Uniswap en SushiSwap. Het is een van de pioniers van decentrale financiën, of ook wel DeFi genoemd. 

Hieronder de volledige koersgeschiedenis va BNT in euro’s. Door de crash van de afgelopen dagen, beweegt de koers zich rondom zijn laagste punt in maanden.

Origin Protocol (OGN)

Wil je jouw spullen verkopen, dan kan je terecht op platformen zoals Marktplaats of eBay. Maar wat als daar nu een decentraal alternatief voor is, zodat je écht direct van persoon tot persoon kan kopen? Dat is wat Origin Protocol biedt. 

De focus is de laatste jaren verschoven naar NFT’s. Dat zijn digitale muntjes die een uniek item voorstellen. Denk aan albumhoezen, voetbalkaartjes of kunstwerken. Door een NFT te bezitten ben jij de eigenaar van deze items.  

Het unieke van Origin Protocol is dat je zelf je NFT’s kan verkopen via je eigen website. Je bent dan onafhankelijk van platformen zoals OpenSea. 

Ocean Token (OCEAN)

Door de komst van het internet beschikken we nu over een oceaan aan data. Ocean Protocol maakt het jou makkelijk om je data te verkopen, met behoud van je privacy. Dit kan je doen op de zogenoemde Ocean Market. 

Deze dienst is vooral handig voor personen die veel met data te maken hebben. Denk aan wetenschappers, onderzoekers en gegevensanalisten. 

De koers van OCEAN zit in een neerwaarts kanaal. Positief punt is dat de waarde is gestuiterd op de onderkant van dat kanaal, en dat het goed mogelijk is dat de bovenkant nu wordt opgezocht.

Krijg 10 euro crypto

Wil jij snel handelen en de dip kopen? Begin met 10 euro gratis van ons. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderin het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau.

Maak account aan


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.