Ethereum classic nieuws

Vooral bitcoin heeft negatief sentiment aldus investeringsfirma

Dit is de zesde achtereenvolgende week dat bitcoin meer institutioneel geld ziet verdampen, dan bijkomen. Volgens het wekelijkse rapport van CoinShares gaat het nu om 89 miljoen dollar, bijna 75 miljoen euro. CoinShares is een Europees investeringsfirma en vanuit die rol blijven zij de markt onderzoeken.

Niet meer voorgekomen sinds 2018

Een paar hoogtepunten (of dieptepunten) uit het rapport: Beleggingsproducten in digitale activa zagen een derde opeenvolgende week van meer uitstroom dan instroom. Onder de streep is er 79 miljoen dollar meer uitstroom. Dit is tevens de langste uitstroom sinds 2018. James Butterfill van CoinShares Investment schrijft: ‘Tijdens het bearish sentiment van 2018 waren er zeven opeenvolgende weken van uitstroom.’ Butterfill voegde toe dat het sentiment gemengd was, aangezien sommige fondsbeheerders een instroom zagen terwijl anderen een uitstroom rapporteerden.

Ethereum zag een uitstroom van 1,9 miljoen dollar. ‘De wekelijkse handelsvolumes in Ethereum-beleggingsproducten zijn sinds de hoogtepunten in mei met 80% gedaald,’ aldus Butterfill. Maar beleggingsproducten waar meerdere cryptocurrency’s in zijn verwerkt, houden stand. Volgens het rapport is hier juist een positief resultaat van 10 miljoen dollar behaald. Polkadot, Ripple en Cardano zagen ook een instroom van respectievelijk 1,2 miljoen, 0,8 miljoen en 0,3 miljoen dollar.

Grayscale blijft de grootste

In de taartgrafiek hieronder een overzicht over welke institutionele partijen het gaat. CoinShares, de maker van het rapport, staat op de tweede plek met 3,6 miljard dollar. Het bekende Grayscale heeft ruim 10 keer zoveel.

Bron: CoinShares

 

Overigens rapporteert Grayscale andere getallen. Ze hebben vandaag een update gedeeld op Twitter waarin ze eigenlijk bovenstaande data verbeteren. Op dit moment hebben ze namelijk voor 29,4 miljard dollar aan activa onder beheer. Vier dagen geleden was dan nog 32,9 miljard dollar. Deze daling komt doordat de bitcoin koers is gedaald en wellicht is er hier en daar iets verkocht door Grayscale.

Het moederbedrijf van Grayscale, Digital Currency Group, onthulde dat ze van plan zijn om een aankoop van maximaal 50 miljoen dollar voor Ethereum Classic goed te keuren.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin miners hebben vertrouwen in toekomst, bezitten nu 14 duizend BTC

De bitcoin koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar als we de gegevens van…

6 uur geleden

Deze artiest maakt cocaïne-NFT’s, maar wordt tegengehouden door Twitter en Instagram

Voor wie het nog niet wist, NFT's zijn trending. Zelfs reguliere media maken explainers om…

8 uur geleden

Fundamentele waarde van bitcoin is nul, aldus hoogleraar economie

Steve Hanke drong er bij beleggers op aan om niet in bitcoin te investeren, omdat…

10 uur geleden

Bitcoin analyse: is bodem in zicht na daling van 7.400 euro?

Het gaat wel erg hard! Vannacht stond de teller op 34.400 euro. Sinds het hoogtepunt…

12 uur geleden

Bitcoin kan in oktober al 100.000 dollar worden want ETF komt er aan, aldus Bloomberg

Veel grote fondsen willen bitcoin ETF's aanbieden via Amerikaanse beurzen. Tot nu toe heeft de U.S.…

14 uur geleden

Onderzoek De Nederlandsche Bank: Een bitcoin transactie genereert evenveel afval als 2 iPhones

De Nederlandsche Bank en de technische universiteit van Massasuchets (MIT) concluderen in een nieuwe studie…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct