Categorieën: Altcoins

Coronavirus en technologie: 828 diploma’s op de blockchain van cryptocurrency ICX

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Veel landen zijn in lockdown, waardoor mensen genoodzaakt zijn om thuis te werken of te studeren. Gelukkig biedt de technologie van tegenwoordig daar voldoende infrastructuur voor. Je kan bijvoorbeeld makkelijk overleggen met je collega’s of je studiegenoten door te videobellen. Maar ook de blockchaintechnologie kan van nut zijn tijdens deze pandemie.

Diploma’s op de blockchain

Zo deelde een universiteit in Zuid-Korea al in februari diploma’s uit via de blockchain. Omdat de afstudeerceremonie toen niet door kon gaan, kregen 828 afgestudeerden van de Pohang University of Science and Technology een QR-code met een link naar hun blockchain-beveilgde diploma.

Een woordvoerder van de universiteit vertelde dit aan de Koreaanse pers: “In de nasleep van het nieuwe coronavirus is het onmogelijk om het afstuderen op tijd te houden, dus zelfs als een student niet naar school gaat en een diploma ontvangt, kan hij of zij een digitaal diploma behalen dat wordt beveiligd door blockchain-technologie.”

De diploma’s worden verwerkt op de blockchain van ICONLOOP, een blockchainproject van Zuid-Koreaanse makelarij.  Na het afstuderen wordt het diploma van de student vastgelegd op de blockchain. Dit diploma is achteraf niet meer te veranderen. Dat kan fraude voorkomen, bijvoorbeeld door mensen die claimen op de universiteit te hebben gestudeerd terwijl ze dit niet gedaan hebben. Alles staat geregistreerd op de blockchain van ICONLOOP.

De bijbehorende cryptomunt is ICX, deze staat al geruime tijd in de top 50 op het gebied van totale marktwaarde.

In Zuid-Korea hanteert de overheid overigens geen streng lockdown-beleid, zoals dat in veel Europese landen wel het geval is. In plaats daarvan wordt er veel getest, en wordt er met behulp van apps in de gaten gehouden wie contact heeft gehad met wie.

Blockchaintechnologie in onderwijs steeds meer in trek

Een voorstander van blockchain-diploma’s en certificaten is John Domingue, directeur van de Knowledge Media Institute bij de Open University. Dat is de grootste universiteit voor bachelorstudenten van het Verenigd Koninkrijk. Domingue: “Er is al decentralisatie gaande bij de Open University. Voor ons is het een logische stap om te zeggen: ‘Oké, als we de Open University vandaag opnieuw zouden uitvinden, zou blockchain goed passen bij onze gedecentraliseerde aanpak’.”

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

13 uur geleden

Dogecoin prijs stijgt met 25% na TikTok video Let’s all get rich

Er is niks normaals aan Dogecoin. Ook de stijging van 25% in de afgelopen 24…

17 uur geleden

Transactie van 95 miljoen dollar aan bitcoin kost 74 cent en 1 miljoen Chainlink naar Binance verzonden

Een van de grootste bitcoin whales op de wereld heeft net 95.000.000 dollar aan bitcoins…

20 uur geleden

Repareer de wereld van centraal bankieren met hard geld, over low time preference van bitcoin

De term hard geld wordt vaak gebruikt om een financieel systeem aan te duiden waarbij…

20 uur geleden

Met deze 62 altcoins maak je meer winst in 2020 dan met bitcoin

In onze laatste video bespreken we de beste altcoins van 2020. De eerste helft van…

2 dagen geleden

China bereidt zich voor op nieuwe bankrun, grote transacties moeten gemeld worden

China is een pilotprogramma begonnen om grote transacties in toom te houden. Deze grote transacties…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!