Cosmos Hub (ATOM) stijgt 10% na nieuws Kujira stablecoin

De koers van Cosmos is vandaag met 10% gestegen, de bijbehorende cryptocurrency Atom wordt nu verhandeld voor 12,94 euro. Komt dit door Kujira en de nieuwe stablecoin? Tijd om de grafieken in te duiken!

Koers Cosmos Hub (ATOM) stijgt 10%

Gisteravond om 23:00 uur was de koers van Cosmos even 13,34 euro, inmiddels is de waarde 0,30 euro lager, maar dat doet niets af aan de indrukwekkende stijging. Overigens is dit niet de hoogste waarde van dit jaar, in januari was Cosmos even 39,22 euro, dat was tevens de hoogste waarde ooit van de munt.

Technische analyse Cosmos (ATOM)

Wat zien we verder op de grafieken? Daarvoor hebben we meer detail nodig en is het tijd voor Tradingview. Hieronder staat elke candle voor 1 dag. Sinds 16 juni zit de koers van Cosmos in een opwaarts kanaal, weergegeven door de oranje lijnen.

Bron: Tradingview

De blauwe lijn geeft het bewogen gemiddelde aan van de afgelopen 200 candles, ofwel de afgelopen 200 dagen. De zwarte lijn kijkt naar het gemiddelde van een iets kortere termijn, namelijk de afgelopen 50 dagen.

De zwarte lijn dient sinds 16 juli als ondersteuning, niet alleen voor de candles, maar ook voor het oranje kanaal. Een krappe week geleden zakte de koers door het oranje kanaal maar vond ondersteuning op de 50MA. Het is nu zaak om ook op de lange termijn weer op koers te geraken. Daarvoor moet de koers stijgen tot iets onder 16 euro.

In maart zakte de zwarte lijn onder de blauwe lijn. Dat betekent dat de koers het op korte termijn slechter doet dan op lange termijn. Dit wordt een death cross genoemd. Als de kortetermijnlijn de langetermijnlijn weer te boven komt, dan wordt dit een golden cross genoemd. Dit is ontzettend bullish voor de koers en geeft aan dat de markt op dat moment bereid is om te investeren.

Maar er is meer aan de hand. Er is namelijk een heuse stablecoin aangekondigd voor het ecosysteem van Cosmos. Niet door Cosmos zelf, maar door Kujira.

Cosmos krijgt stablecoin van Kujira

In eerste instantie ontwikkelde Kujira hun stablecoinproject op de blockchain van Terra, maar na de ineenstorting van dit ecosysteem werd het project gemigreerd naar Cosmos.

De stablecoin wordt USK genoemd en het is de bedoeling dat de waarde gelijk is aan de Amerikaanse dollar. Kujira lijkt bij de verkeerde partij afgekeken te hebben, als onderpand voor hun stablecoin gebruiken ze namelijk cryptocurrency. Terra deed dit ook, voor hun eigen stablecoin gebruikten ze hun andere crypto Luna om de prijs op 1 dollar te houden.

Leren van fouten Terra

USK zal worden ondersteund door de crypto Atom en later wordt hier Kuji aan toegevoegd. Dit is de token van Kujira. Gebruikers kunnen deze twee coins inwisselen voor de stablecoin USK. Stel dat veel traders hun Atom inwisselen voor USK, dan is dat in theorie goed en slecht voor de koers. Er wordt namelijk vekrocht, maar dit zorgt er ook voor dat er minder coins in omloop zijn.

Het hele project ruikt erg naar wat er mis ging bij Terra, maar hopelijk leren ze van de fouten en pakken ze het anders aan.

In een blogpost schreef het team achter Kujira dat de inspiratie om USK te ontwikkelen voortkwam uit het gedecentraliseerde leenprotocol MakerDAO en zijn stablecoin DAI.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.