VeChain wordt gebruikt om COVID-19 testresultaten op te slaan

Het Mediteraans Ziekenhuis van Cyprus gebruikt de blockchaintoepassing van VeChain om COVID-19 testresultaten op te slaan. Dat blijkt uit een tweet van VeChainInsider, die alle ontwikkelingen rondom VeChain op de voet volgt.

Testresultaten op een app

VeChain heeft samen met gezondheidsorganisatie I-Dante een applicatie ontwikkeld om testresultaten op te slaan. Dit platform wordt E-NewHealthLife en de bijbehorende app heet E-HCert. Het Mediteraans Ziekenhuis van Cyprus maakt gebruik van deze app.

De applicatie slaat de medische gegevens op in de blockchain van VeChain. Dat is een blockchainproject dat zich vooral bezighoudt met het efficiënt verwerken van gegevens in de logistiek en de distributieketen. Maar in de farmaceutische industrie kan de technologie van VeChain ook gebruikt worden.

Cypriotische burgers die naar het ziekenhuis gaan kunnen zich laten testen op het coronavirus. Daar wordt een diagnose gesteld en wordt er getest op antilichamen. De resultaten van deze tests worden encrypted, gehashed en vervolgens geupload naar de VeChainTor blockchain. Gebruikers kunnen de resultaten ook terugzien op de E-HCert applicatie.

Eigenaar van je eigen gegevens

Je kan de app zien als een soort wallet, maar in plaats van cryptomunten beheer je jouw medische gegevens. De E-HCert App toont direct na het verwerken van de gegevens op de blockchain de testresultaten en geeft gebruikers de volledige controle over hun gegevens en medische dossiers.

De app kan daarnaast ook gebruikt worden om de huidige gezondheidstoestand te bewijzen. Op die manier kunnen Cyprioten bijvoorbeeld bewijzen dat ze gezond genoeg zijn om terug te keren naar hun werk, een vlucht naar het buitenland te nemen en toestemming te krijgen voor andere activiteiten.

Op de website van E-HCert staat dat de app bedoeld is voor ‘het faciliteren van de terugkomst naar het normaal’. Maar ergens anders op de pagina staat dat in de toekomst ook andere testresultaten dan het coronavirus verwerkt kunnen worden. Het is dus goed mogelijk dat de app ook na corona gebruikt wordt.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.