Craig Wright moet 5 miljard euro aan bitcoin betalen na verliezen rechtszaak

Goed/slecht nieuws! Craig Wright verloor de rechtszaak Kleiman. De rechter beval Wright afstand te doen van de helft van zijn bitcoin van vóór 2014 aan het kamp van Kleiman. De waarde van al deze bitcoin is ongeveer vijf miljard euro.

Helft van 1,1 miljoen bitcoin

De rechter van het Southern District Court van Florida, Bruce Reinhart, zegt dat de nabestaanden en vertegenwoordigers van Kleiman recht hebben op de helft van alle bitcoin en intellectueel eigendom die Wright vóór 2014 bezat.

In 2018 heeft Ira Kleiman, de broer van Wright’s overleden zakenpartner Dave Kleiman, Craig Wright aangeklaagd. Wright zou pogingen hebben gedaan om 1,1 miljoen bitcoin toe te eigenen. Deze coins waren gezamenlijk eigendom van Wright en Kleiman.

Vanaf dat moment werd het er niet beter op, het werd zelfs een regelrechte soap. Craig Wright probeerde documenten te vervalsen en hij loog onder ede in een poging om Kleimans vijf miljard dollar aan bitcoin in handen te krijgen. Al die bitcoins komen van het in Florida gevestigde W&K Info Defense Research, een bedrijf dat de twee vroeger gebruikten om te minen.

Helaas geen uitspraak over Satoshi

Vandaag bevestigde de rechter dat Craig Wright inderdaad te kwader trouw handelde in de rechtbank. De rechter verwierp de getuigenis van Wright, constateerde dat hij zichzelf verwondde, vond hem in minachting van de rechtbank en vond dat hij documenten vervalste. Helaas voor de bitcoincommunity heeft de rechter niet bepaald of Craig Wright de echte Satoshi Nakamoto is. Hoewel zijn gedrag in de rechtbank zeker zijn claims op de titel in twijfel trekt.

Vlak na de uitspraak, tweette bitcoin SV maximalist Calvin Ayre, dat bitcoin SV geen last zou hebben van de uitspraak.

De markt besloot echter anders, op Bitfinex daalde de waarde van Satoshi’s Vision vier procent, vergeleken met bitcoin. Maar BSV heeft niet veel liquiditeit en veel bitcoin sv’s zijn in handen van vrienden en relaties van Wright. Hierdoor is de werkelijke impact van de uitspraak moeilijk te meten aan de hand van marktactiviteit.

Hoe gaat hij dat betalen?

Stel dat Wright voor vijf miljard dollar aan BSV moet verkopen om aan de eisen van de uitspraak te voldoen, dan is dat een ramp voor de markt. Het kan ook zijn dat de rechtbank Wright wil dwingen om 550.000 bitcoin afhandig te maken. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Dit is de tweede rechtszaak die Wright in korte tijd heeft verloren. Eerder beweerde Wright dat Roger Ver hem lastig viel. De Britse rechter zei dat er weinig bewijs was dat de reputatie van Wright is geschaad en dat de VS een betere jurisdictie was om een ​​oordeel te vellen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Als er weer een een miljard aan bitcoins op de markt gestort wordt. Dan wordt de wereld idd anders. En is er echt 0,0 vertrouwen meer in deze munt. Want de prijs dondert inelkaar en iedereen die er in investeert is zijn geld kwijt. Gebeurde ook toen de resterende bitcoins van internethandelaar knoks op de beurs kwam.

    28 augustus 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.