Craig Wright heeft tot 3 februari om te bewijzen dat hij 1,1 miljoen Bitcoin (BTC) heeft

Het is je vast niet ontgaan, de koers van Bitcoin SV is bizar hard gestegen. Op 10 januari schommelde de waarde nog rond de 115 dollar. Gisteren was Bitcoin SV voor korte tijd 430 dollar waard. Een stijging van 274 procent!

De reden voor deze stijging is dat er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom voorman Craig Wright. Kan Wright bewijzen dat hij 9,2 miljard dollar aan bitcoin heeft?

Voor 3 februari moet er bewijs zijn

Craig Wright is een Australisch zakenman en computerwetenschapper. Al jaren beweert hij de anonieme bedenker achter bitcoin te zijn, maar vooralsnog zonder hard bewijs. Tot op de dag van vandaag is de identiteit van de bedenker van bitcoin onbekend. Het enige wat we weten is dat hij of zij zich Satoshi Nakamoto noemt.

Sinds 2018 is Craigh Wright verwikkeld in een rechtszaak met Ira Kleiman, de broer van de zakenman David Kleiman. Kleiman is de voormalig zakenpartner van Craig Wright die overleed in 2013.

Samen zouden Kleiman en Wright bijna 9,2 miljard dollar (waarde nu) aan bitcoins hebben gemined. Lukt het Wright voor 3 februari om toegang te krijgen tot de bitcoins? Dan moet hij de helft overmaken aan Kleiman, zo stelt de rechter.

Volgens Wright zitten de cryptomunten vast in het ‘Tulip Trust’, en heeft hij er zelf geen toegang toe. Maar afgelopen zondag kwam daar verandering in. Wright vertelde op een Slack-kanaal dat er een koerier bij hem langs is geweest. Deze koerier heeft hem de keys afgeleverd waarmee hij toegang krijgt tot de bitcoins. Wel erg toevallig allemaal, net voor de deadline van 3 februari.

BSV koers gaat over de kop

Maar wat heeft dit met de koers van Bitcoin SV te maken? De plotselinge stijging komt waarschijnlijk doordat Bitcoin SV de cryptomunt van Craig Wright is. De koers van Bitcoin SV reageert dan ook heftig op al het nieuws over Wright.

Hoewel Bitcoin in de naam zit, is Bitcoin SV een heel andere cryptocurrency. Op 15 november splitste Bitcoin SV zich af van BItcoin Cash. En Bitcoin Cash is een aftakking van Bitcoin. Volg je het allemaal nog?

Bitcoin SV is lang niet op alle cryptobeurzen beschikbaar, waarschijnlijk vanwege de commotie om Craig Wright. Zo hebben Binance, Shapeshift en Kraken de munt verwijderd van hun platform.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik zeg exit scam.

    15 januari 2020