Crypto analyse: Bitcoin herpakt zichzelf na daling

Bitcoin had een heftige week achter de rug. De munt kende een flinke daling, maar wist zich vervolgens wel te herpakken. Dit gaan we vandaag behandelen in deze analyse; kan Bitcoin vanuit hier verder naar boven, of is dit een tijdelijke opleving?

Daarvoor gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur. Op deze grafiek kunnen we twee grote grijze zones zien die belangrijk waren bij het koersverloop van Bitcoin. Als je wil weten waar deze zones vandaag komen, dan kan ik aanraden om deze analyse eerst te lezen!

Hoe staat Bitcoin ervoor?

In die analyse licht ik ook toe dat Bitcoin uit een zijwaartse beweging was gevallen, maar daarover zometeen meer. We gaan eerst even kijken hoe Bitcoin er op de dagelijkse grafiek uitziet. De munt heeft vaak weerstand ondervonden bij de bovenste grijze zone. Deze zorgt op dit moment voor de weerstand die Bitcoin ondervindt. Tot nu toe is het niet gelukt om over deze zone heen te komen.

We zien dat Bitcoin sindsdien in een neerwaartse trend beweegt, waarbij het (langzamerhand) lagere laagte- en lagere hoogtepunten maakt. Mocht er in de nabije toekomst niks opmerkelijks gebeuren, dan kan het zijn dat BTC deze weg naar beneden (naar de onderste grijze zone) doorzet.

Toch is er de afgelopen twee dagen iets opmerkelijks gebeurt. De munt bewoog naast zijwaarts, ook in een horizontaal kader (weergegeven met de zwarte lijnen). Hier was de munt eerst uitgevallen, maar op dit moment lijkt Bitcoin er weer middenin te zitten. Dit is positief, aangezien de munt vanuit hier waarschijnlijk verder zijwaarts gaat in plaats van naar beneden.

Terug in zijwaartse beweging

Sterker nog: het kan gebeuren dat Bitcoin binnenkort de bovenste blauwe lijn breekt. Dit kan een impuls geven om toch nog een poging te doen om de 30.000 dollar te breken. Om dit beter te analyseren, pakken we ook de 4-uurs grafiek er bij. Hier zien we dezelfde grijze zone, samen met de neerwaartse- en horizontale trend.

Mocht Bitcoin naar de bovenkant van het zijwaartse kader komen, dan betekent dit dat de blauwe trendlijn gebroken moet worden. Het breken van deze weerstanden zou ervoor zorgen dat de munt vervolgens een hoger laagtepunt maakt. Dit is meestal de start van een nieuwe opwaartse trend.

Tot die tijd moeten we nog een beetje opletten. Doordat de onderste horizontale zwarte lijn al meerdere keren gebroken is, kunnen we niet 100% meer op deze lijn vertrouwen. Ik denk wel dat deze lijn nog enige relevantie biedt, aangezien de koers er wel op reageert, maar ik zou zeker ook kijken naar andere factoren als de blauwe lijnen en de grijze zone.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik ben creatiever bij het trekken van lijntjesšŸ¤Ŗ

    18 juni 2023