Crypto analyse: Bitcoin leeft op en komt dichter bij de 30.000 dollar

In de analyses van vorige week beschreven we het scenario dat Bitcoin een hoger laagtepunt zou maken. Dit lijkt op dit moment het geval, waardoor de weg naar 30.000 dollar is ingezet. Is er nog iets wat Bitcoin kan tegenhouden? Laten we naar de grafieken kijken.

Normaal beginnen we de analyse met een maandelijkse of wekelijkse grafiek. Maar aangezien er niet veel is veranderd met vorige week, kunnen we meteen gaan analyseren op de korte termijn. Wil je toch nog even kijken wat vorige week gezegd werd? Bekijk dan eerst deze analyse.

Opwaartse trend blijft intact

Dan kunnen we nu meteen duiken in de dagelijkse grafiek van BTC, waar elke candle voor 24 uur staat. We kunnen hier de belangrijke grijze support- en weerstandslevels zien (rond 19.000 en 30.000 dollar). Daarnaast is er een zwarte lijn te zien die tot nu toe alleen voor weerstand heeft gezorgd.

Bitcoin maakt nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, wat betekent dat de munt in een opwaartse trend zit. Pas als de koers lagere hoogte- of laagtepunten maakt, moeten we oppassen. Maar het ziet er op dit moment niet slecht uit; de opwaartse beweging is nog intact.

Wat bevestigt het nieuwe laagtepunt?

Zoals benoemd waren we aan het wachten tot de Bitcoin koers een hoger laagtepunt zou maken. Dit werd verwacht op de zwarte lijn (aangezien de koers hier vaker op reageerde), maar de dip van afgelopen vrijdag raakte deze plek net niet.

De munt dipte tot ongeveer 25.800 dollar – 800 dollar hoger dan verwacht. Deze daling is inmiddels flink opgekocht, en dat betekent dat een hoop investeerders meer waarde hechten aan BTC. Dat brengt de huidige koers op 27.350 dollar en hiermee lijkt een nieuw dal te ontstaan. Als Bitcoin vanuit hier verder omhoog gaat is dat een duidelijke bevestiging van het hogere laagtepunt.

Waar gaat BTC vervolgens heen?

De eerstvolgende halte zal in dit geval de bovenste grijze zone zijn met een koers van 30.000 dollar. Dit is een zware weerstand, die al vaker voor een koersverandering heeft gezorgd. Mocht Bitcoin hierboven komen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de munt niet zo snel meer terugkomt tussen de huidige zones. We hebben in dat geval mooie koersen in het verschiet.

Zoals benoemd is de enige pretbederver een lager hoogte- of lager laagtepunt. In een van deze gevallen kan de opwaartse trend omslaan in een negatief scenario. Toch is er op dit moment nog geen reden voor paniek, en meer reden voor opluchting. De dip is opgekocht, de koers lijkt een hoger laagtepunt te maken, en we kunnen hopelijk vol spanning gaan kijken of de grens van 30.000 dollar doorbroken wordt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.