green btc

Crypto analyse: Bitcoin maakt de beste candle van deze maand

Bitcoin heeft vannacht zijn wekelijkse candle gesloten met maar liefst 5% in de plus. Dit is een positieve wending in een maand vol rode candles. Laten we naar de grafieken kijken.

Eerste groene candle in mei

Eerst gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Deze wordt vaak gebruikt om lange termijn bewegingen te analyseren van Bitcoin. In de onderstaande grafiek staat elke candle voor 7 dagen, en daar zien we meteen 3 belangrijke zones.

Deze zones zijn van invloed geweest in het verleden van de BTC koers. Want bijna elke keer als Bitcoin bij deze zones aankwam, veranderde de koers van richting. Het is daarom belangrijk om deze uit te tekenen in je grafiek. Ze kunnen in de toekomst van belang kunnen zijn.

Op dit moment zit de munt tussen de middelste en de onderste grijze zone. Zoals je kan zien is Bitcoin een aantal weken terug afgewezen bij de middelste, maar met de groene candle van afgelopen week lijkt de marktleider nog een poging te willen doen om de 30.000 dollar te breken. Als we de koers op een kortere termijn gaan bekijken – op een 4-uurs grafiek – kunnen meer zien.

Zijwaartse beweging

De koers deed in april een poging om boven de grijze zone uit te komen, maar zonder succes. Sindsdien is de munt niet ver naar beneden gezakt en houdt het zich sterk onder de weerstand. Dit laatste is meestal een goed teken, aangezien Bitcoin snel opgekocht wordt als het een beetje zakt. Het is daarom niet gek om te denken dat er een poging gedaan wordt om naar de zone van 30.000 dollar te gaan.

Toch kan dit nog even op zich laten wachten, aangezien we op deze 4-uurs grafiek kunnen zien dat Bitcoin zijwaarts beweegt. De candles van vannacht waren niet sterk genoeg om een hoger hoogtepunt neer te zetten. De koers werd afgewezen op een plek die eerst als support diende, maar nu fungeert deze als weerstand (28.300 dollar).

Wat betekent dit?

Een zijwaartse beweging is niet slecht, maar ook niet goed. Het is een periode waarbij er geen hogere of lagere punten gemaakt worden en dit resulteert vaak in een sterke beweging naar onder of boven. Pas wanneer een 4-uurs candle aan de boven of onderkant van de getekende lijnen sluit, zal de zijwaartse beweging ten einde komen.

De richting die Bitcoin uitkiest, zal tekenend zijn voor de rest van het koersverloop. Een break aan de onderkant maakt de munt op korte termijn bearish, terwijl een break aan de bovenkant ons zéér waarschijnlijk naar de 30.000 dollar kan brengen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Krijg je er voor betaald om zoveel onzin te vertellen?

    30 mei 2023
  • niet alleen hier lees je de grootste onzin!

    31 mei 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.