Crypto analyse: Bitcoin moet weerstand van 30.000 dollar doorbreken

De grootste cryptomunt, Bitcoin, staat eindelijk weer boven de 30.000 dollar. Dit was te verwachten, omdat de koers op het punt stond om uit een bullish patroon te breken. In deze analyse kijk ik terug op dit patroon en bespreek ik de prijsactie die we kunnen verwachten de komende dagen.

Daarnaast pak ik ook de grafiek van de dollarsterkte erbij. Zoals je wellicht weet, vertoont Bitcoin een omgekeerde correlatie met de sterkte van de dollar. Dit betekent dat veranderingen in koers van de dollarsterkte invloed kunnen hebben op de prijs van Bitcoin. Het is dus interessant om naar deze grafiek te kijken om een meer gegronde voorspelling te doen over de toekomstige beweging van Bitcoin.

Het koersdoel van 30.300 dollar is bereikt

Deze week schreef ik al over een potentiële uitbraak naar boven. Het betreft deze analyse. Hierbij benoemde ik voornamelijk de ‘falling wedge’, die wordt gekenmerkt door lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. In dit patroon wordt de koers steeds meer samengedrukt, waardoor een uitbraak onvermijdelijk is. Bij deze ‘falling wedge’ betreft dit vaak een uitbraak naar boven.

Het duurde niet lang voordat de koers inderdaad naar boven uitbrak en het koersdoel van 30.300 dollar bereikte. Op de grafiek hierboven is duidelijk te zien dat er een aanzienlijke weerstand ligt op dat niveau. Het is daarom redelijk om te verwachten dat de koers hier zijwaarts zal bewegen om wat af te koelen. Een daling tot aan de 29.000 dollar is daarbij niet uitgesloten. Dit zal echter naar mijn mening slechts dienen om meer kopers aan te trekken zodat de koers genoeg heeft om de weerstand te doorbreken.

De grafiek ziet er nog steeds heel bullish uit en als we deze opwaarste trend vasthouden, lijkt een 38.000 dollar Bitcoin slechts kwestie van tijd. Toch is het wel essentieel dat de grafiek van de dollarsterkte ook in het voordeel werkt. Vanwege de omgekeerde correlatie, willen we dus dat de dollarsterkte afneemt …

De twee scenario’s voor de dollarsterkte

Het is heel simpel: er zijn twee scenario’s mogelijk voor de dollarsterkte. De neerwaartse lijn die we hieronder zien, fungeert als een weerstandslijn waar de koers grote moeite mee heeft om erbovenuit te breken. Doorbreken de koers deze lijn, dan wordt het scenario van de bovenste pijl werkelijkheid en komen we een bearish periode voor Bitcoin.

Blijft de koers onder de zwarte weerstandslijn en verliest het zelfs de grote steun van de groene lijn (100.85), dan is dit negatief voor de dollar, maar buitengewoon gunstig voor Bitcoin. Deze twee scenario’s moeten we goed in de gaten houden. Let hierbij vooral op de weeksluitingen, omdat deze een bevestiging geven van een geldige uitbraak.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.