Crypto analyse: Bitcoin stijgt richting 30.300 dollar

Bitcoin, de grootste cryptomunt, staat nog steeds boven de 29.200 dollar. Gisteren was dit anders, en schoot de koers onder de 29.000 dollar. Gelukkig was dit slechts van korte duur en herstelde de koers zich snel.

Op dit moment staat de dag 0.30% in het groen. Hoewel dit op het eerste gezicht minimaal lijkt, is dit wel degelijk een belangrijke beweging. Het zorgt er namelijk voor dat Bitcoin boven een belangrijk prijsniveau wordt verhandelt, en dat is positief. In deze analyse is dit het eerste onderwerp dat ik zal bespreken.

Vervolgens behandelen we de kracht van de dollar, die weerstand ondervindt van een indicator. Een weeksluiting boven dit niveau zou nadelig zijn voor Bitcoin vanwege de omgekeerde correlatie. Een correctie geeft juist ruimte aan Bitcoin om te stijgen. Belangrijk om dit in de gaten te houden.

De koerspositie van Bitcoin

Zoals zichtbaar is op de onderstaande grafiek en ik in de inleiding benoemde, staat de Bitcoin koers op dit moment boven de weerstand van de 29.200 dollar. Uiteraard kan ik niet met zekerheid stellen dat de weerstand doorbroken is, omdat de dagcandle nog niet gesloten is. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze positieve ontwikkeling. Blijft de koers boven dit niveau, dan kan het scenario dat de zwarte pijl aangeeft realiteit worden.

Hierbij liggen twee koersdoelen in het verschiet. Allereerst de 30.000 dollar: een beruchte ondersteuning die de koers is verloren. Zoals wellicht bekend, verandert een verloren ondersteuningsniveau vaak in een weerstand. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn bij dit niveau. Mochten er toch genoeg kopers de koers omhoog duwen, dan de koers altijd nog de 30.300 dollar bereiken. Dit is een prijsniveau waar veel shortposities (posities die speculeren op een koersdaling) liggen.

Weerstand voor de dollar

Een stijgende dollar is slecht voor Bitcoin. Een dalende dollar is echter wel heel goed voor de cryptomunt. Wat we graag zouden willen zien, is dat er een halt wordt toegeroepen aan de opwaartse beweging van de dollarsterkte. Er is geen betere plek hiervoor denkbaar dan de Bull Market Support Band, die ook wel bekend staat als de Bear Market Resistant Band tijdens bearish periodes.

Zoals ik vaker heb benoemd, speelt de Bull Market Support Band (BMSB) een cruciale rol als indicator voor de koersontwikkeling. Tijdens bullish periodes functioneert de BMSB als een steun, terwijl het in bearish tijden juist een grote weerstand vormt. Dit is duidelijk zichtbaar op de bovenstaande grafiek: de koers heeft eind vorig jaar de BMSB als steun losgelaten en sindsdien al drie keer afgewezen als weerstand.

Wat nu?

Naar mijn mening zal de recente opwaartse beweging van de dollarsterkte opnieuw tot stilstand komen bij de BMSB. Hierdoor krijgt Bitcoin de gelegenheid om een mooie stijging te laten zien. Denk hierbij aan de 30.000 en 30.300 dollar voor het vormen van een lokale top.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.