Crypto analyse: Bitcoin sluit maandelijkse candle net niet voorbij weerstand

De afgelopen maand heeft Bitcoin een geweldige stijging meegemaakt. De munt steeg met maar liefst 12% tot een koers van 30.427 dollar. Vannacht sloot deze maandelijkse candle, dus genoeg reden voor een nieuwe analyse. Laten we naar de grafieken kijken.

Op het randje

In de onderstaande afbeelding zien we de maandelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor één maand. We zien daar drie grijze zones die belangrijk zijn geweest voor het koersverloop van BTC. Als de munt bij een van deze zones aankwam, veranderde de prijs normaliter van koers.

In deze analyse gaan laten we de bovenste en onderste zone voor wat het is, en gaan we ons focussen op de middelste zone. De reden hiervoor is dat de andere zones te ver weg liggen. Bitcoin kwam afgelopen dagen aan bij dit prijslevel rond 30.000/ 31.000 dollar.

Daar hangt de munt nu een tijdje, en we zien sindsdien niet veel beweging meer. Het leek alsof de markt afwachtte of Bitcoin een belangrijk prijsniveau kon veroveren. De munt had al eerdere pogingen gedaan, maar deze waren niet sterk genoeg om voorbij die zone te komen.

Zoals ik in vorige analyses al benoemde, zou dat juist een positieve doorslag kunnen geven aan het koersverloop. Inmiddels zit BTC in deze zone, maar vannacht is de maandelijkse candle hier helaas net niet boven gesloten. We hebben het hier echt over een paar dollar verschil.

Onzekere dagelijkse candle

Dit is niet zo goed te zien op de maandelijkse grafiek, en daarom pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

De laatste candle is vannacht gesloten op hetzelfde tijdstip en dezelfde prijs als de maandelijkse candle. Daarom is het goed om deze grafiek erbij te pakken, want de kleine verschillen kan je minder goed zien op een hele grote grafiek.

Zoals je ziet barst de afgelopen candle van onzekerheid. Het is niet overduidelijk goed of overduidelijk slecht. Het hangt gewoon net op het randje van de grijze zone.

Normaal is het logisch dat Bitcoin omlaag gaat als het onder een bepaald level sluit, maar omdat deze prijslevels zo dicht bij elkaar liggen, is dat op dit moment nog onzeker. Om meer te kunnen zeggen over het koersverloop, is het beter om af te wachten wat de volgende wekelijkse candle voor ons kan betekenen.

Deze sluit over twee dagen, dus we moeten waarschijnlijk nog even wachten voordat we meer kunnen zeggen over de koers. Hopelijk kan deze candle ons de duidelijkheid geven waar we bij deze maandelijkse candle op hoopten.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.