Crypto analyse: Cardano (ADA) op weg naar 30 cent, gouden koopkans?

Hoe je het ook wendt of keert. De hele cryptomarkt staat er op dit moment niet positief bij. Zoals ik al eerder noemde in mijn analyse over Bitcoin, waren er een aantal dingen die moesten gebeuren voor een bullish voortzetting van de trend, maar het lijkt erop dat deze niet uitspelen. We moeten ons dus voorbereiden op een neergaande trend. Rode kaarsen in het verschiet dus.

De stijgende driehoek zorgt voor dalende koersen

De grootste cryptomunt trekt heel de cryptomarkt naar beneden, dus ook de cryptomunt die ik vandaag bespreek: Cardano (ADA). Deze munt bewoog in een ‘ascending triangle’ (stijgende driehoek) en leek hier in eerste instantie naar boven uit te breken. Dit ging niet zoals velen gehoopt hadden, en het bleek dat we te maken hadden met een zogenaamde fakeout.

Deze fakeout zorgde ervoor dat de koers in korte tijd weer in het patroon terecht kwam, en hier dus nu zelfs naar beneden is uitgebroken. Dit ziet er absoluut niet positief uit, want dit kan de koers ver in het diepe gooien richting de 30 cent.

Een tweede bearish teken: de afwijzing van de BMSB

Niet alleen is de koers bearish uit het patroon gebroken, maar het wijst ook een belangrijke indicator af: de BMSB. De BMSB, ook bekend als de Bull Market Support Band, bestaat uit twee andere indicatoren, de 20 Week SMA en de 21 Week EMA. Samen vormen ze een band die de koers ondersteuning biedt tijdens een bullmarkt.

Het is duidelijk zichtbaar op de bovenstaande afbeelding dat ook de weekgrafiek er niet positief bij staat. De koers heeft de indicator afgewezen, en heeft de afgelopen weekcandle hier al onder gesloten. Dit zou het einde kunnen betekenen van de opwaartse beweging, waardoor de koers weer op zoek gaat naar de dieptepunten.

Mocht er toch momentum terugkeren, dan willen we zien dat de week boven deze BMSB wordt gesloten. Dit is een bevestiging van trendommekeer en begin van verdere bullish beweging.

Wat er ook gebeurt: Cardano zal waarschijnlijk beter presteren dan Ethereum

Of we nu keihard naar beneden schieten, of de ‘sky the limit’ is. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat in beide gevallen het Cardano beter af zal gaan dan de op één na grootste cryptomunt, Ethereum. Dit heeft alles te maken met de ADA/ETH valuatie. De waarde van deze koers geeft aan hoeveel Ethereum je nodig hebt om een Cardano te kopen. Staat deze koers hoog, dan is er dus veel Ethereum nodig om dezelfde hoeveelheid Cardano te kopen. In deze situatie presteert Cardano dus beter. Het omgekeerde geldt ook. Dit hebben we wel gemerkt de afgelopen maanden …

Ethereum heeft de afgelopen maanden aanzienlijk beter gepresteerd dan de zevende grootste cryptomunt. De koers is vanaf de rode box helemaal in de groene ondersteuningsbox terecht is gekomen. En dat betekent dat er op dit moment bar weinig Ethereum nodig is om een Cardano te kopen. Een gemiste kans voor de Cardano-investeerders.

Maar nu is het tijd voor de Ethereum investeerder om een nieuwe kans niet te missen. Kijk maar eens naar de bovenstaande grafiek. De groene box is een historisch goede ondersteuning. Als we ergens een bounce verwachten, dan is het hier wel. Naar mijn mening is het op dit moment veel verstandiger om in Cardano te investeren dan in Ethereum, alleen al gebaseerd op deze waardering. Het tij lijkt te keren. Ben jij er klaar voor?


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • volgens mij schrijf je het verkeerd 😅 een Cardano is toch duizenden keer goedkoper als een Ethereum

    27 mei 2023