Crypto analyse: Cardano (ADA) valt terug in zijwaartse beweging

Cardano maakte afgelopen week een mooie opwaartse beweging. Hierdoor leek de weg naarboven ingezet, maar deze is ondertussen volledig teniet gedaan. Cardano is namelijk teruggevallen in een zijwaartse beweging. Laten we naar de grafieken kijken.

Een korte recap

In de onderstaande afbeelding zien we de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, dus deze bevatten veel informatie. Hierdoor zien we één belangrijke zone in deze grafiek die belangrijk is geweest voor het koersverleden. Deze support ligt rond een koers van 0,37 dollar.

Zoals je kan zien is Cardano in november van vorig jaar onder deze zone gekomen. Vervolgens is de munt 30% verder gezakt tot onder de 0,24 dollar, het laagste punt van dat jaar.

Direct in de week erna, aan het begin van 2023, veranderde de koers. Er werd weer leven in de cryptomarkt geblazen en daar profiteerde ADA ook van. De munt maakte zijn eerste hogere laagtepunt in maart (0,2976 dollar) en sindsdien is de munt zelfs weer boven de zone uitgekomen. Dit is een zeer positieve ontwikkeling, omdat dit betekent dat er meer mensen ADA willen kopen dan verkopen rond deze koers.

Teruggevallen in horizontale beweging

Vanuit hier moeten we inzoomen om meer te kunnen zeggen over de koers. Want ondanks dat de wekelijkse grafiek veel informatie bevat, kan het zeer weinig zeggen over de koers op de korte termijn. Met die reden gaan we ook kijken naar de 4-uurs grafiek. Hierin staat elke candle voor – je raadt het al – 4 uur.

Zoals de titel van dit artikel al deed vermoeden, is Cardano teruggevallen in een zijwaartse beweging (weergegeven met de twee stippellijnen). In de vorige analyse hadden we het over het positieve effect wat het op ADA zou hebben als de munt hieruit brak, maar helaas was dit voor korte tijd.

ADA brak uit de zone en maakte zelfs een retest aan de bovenkant. De reactie die hierop volgde was echter niet krachtig genoeg. De kopers verloren kracht en Cardano viel terug onder de bovenste lijn van 0,3758 dollar. Vervolgens kwam hij hier niet meer boven en zit de munt weer in de zijwaartse beweging. Vanuit hier is het weer wachten of ADA buiten deze voegen kan treden.

Mocht dit gebeuren, dan is het waarschijnlijk tekenend voor de rest van het koersverloop. Daarbij is het oppassen geblazen als Cardano aan de onderkant breekt, want het kan desastreus zijn als de grote grijze zone verloren wordt. Toch is het aannemelijker dat ADA vanuit deze zijwaartse beweging eerder een poging doet om naar boven te gaan, aangezien de algehele koers in een opwaartse trend zit met hogere laagte- en hogere hoogtepunten.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.