Crypto analyse: Cardano terug op ondersteuning van 0,24 dollar

Het is alweer een tijdje geleden dat we de munt van Hoskinson analyseerden. Omdat ADA zich nu op een interessante plek begeeft, lijkt dit het perfecte moment om weer eens in de koers te duiken. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoogtepunt uit 2018 niet meer belangrijk

Om de allerbelangrijkste prijslevels te analyseren, moeten we een grote grafiek erbij pakken. Hierdoor kunnen we zelfs prijslevels van lang geleden bekijken. Hieronder zien we de wekelijkse grafiek van ADA, waarbij elke candle voor 7 dagen staat.

Zoals je kan zien zijn er maar 2 belangrijke levels (oranje lijnen). Voorheen was het hoogtepunt van 2018 ook belangrijk, maar inmiddels reageert de koers er niet meer op. Gelukkig zijn deze twee lijnen genoeg om meer te weten te komen.

Deze lijnen vinden hun oorsprong in een vorig laagtepunt en een vorig hoogtepunt. Aan de manier hoe de koers zich beweegt, is af te lezen dat de munt zich in een zijwaartse beweging bevindt, waarbij de koers niet per sé hogere of lagere punten maakt.

Wat kunnen we verwachten?

Gisteren heeft ADA voor de derde keer deze lijn aangeraakt. Dit hoeft niet per sé negatief te zijn, maar daar neigt het nu wel een beetje naar. Tot nu toe is de koers elke keer naar boven geschoten als het aankwam bij deze lijn. Maar helaas bleek elke poging steeds minder succesvol.

Het meermaals aanraken van een ondersteuning betekent dat er elke keer kooporders worden gevuld. Als dit gebeurt, wil je het liefste een stevige reactie van dit koopgedrag zien. Elke keer als er kooporders worden gevuld, blijven er natuurlijk minder over, waardoor de kans op een daling juist groter wordt.

Zoals je kan zien reageert de munt op dit moment wel op dit level, maar nog niet heel sterk. Vandaag moet uitwijzen of ADA deze kracht toch nog in zich heeft. Als dat gebeurt, dan kan het wel een mooie tijd worden voor de munt, die in dat geval weer kan doorstijgen tot de bovenste oranje lijn. Tot die tijd is het goed om dit prijsniveau in de gaten te houden.

Het doemscenario

Daarnaast wil ik nog heel even kort een puntje belichten in de dagelijkse grafiek. Hier is namelijk ook een rode lijn getekend. Dit is het laagste punt dat ADA maakte sinds januari 2021.

Normaal zou ik een candle onder de oranje lijn al slecht vinden, maar de munt mag (en kan) best wel wat afwijken in een zijwaartse beweging. Daarom zou ik het doemscenario juist aan de rode lijn af laten hangen, en niet aan de oranje. Als de munt hieronder komt kan het hard gaan. Tot die tijd nog geen reden voor paniek, en vooral niet als ADA boven de oranje lijn blijft.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.