Crypto analyse: dit is waarom Dogecoin (DOGE) vanuit hier toch kan stijgen

Het is niet eens een week geleden dat we Dogecoin analyseerden, maar aangezien de koers zich de afgelopen dagen sterk houdt, is het toch tijd voor een nieuwe analyse. DOGE lijkt namelijk een hoger laagtepunt te maken. Dit is een scenario dat we in de vorige analyse omschreven, en dat is positief voor de rest van het koersverloop. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe gaat het met DOGE?

Het is belangrijk om eerst het grote plaatje erbij te pakken. Door middel van de wekelijkse grafiek kunnen we lange termijn weerstanden en ondersteuningen vinden. Bij DOGE gaat het hierbij om één belangrijke zone rond de 0,058 dollar. Deze zone, en waarom deze belangrijk is, omschreven we ook al in de vorige analyse. Daarnaast zien we een zwart vierkant, waar we later op inzoomen.

Voor de mensen die de vorige analyse niet gelezen hadden: de grijze zone komt vanuit een punt waar de koers van DOGE naar elkaar toe bewoog. Dit noemt men ook wel convergeren. Als de koers naar één punt toe beweegt, alvorens een heftige beweging te maken, betekent dit dat dit punt belangrijk kan zijn voor de toekomst (als weerstand of support).

Dit hebben we dan ook meegemaakt met Dogecoin, aangezien de munt van deze zone afkaatste na de daling in juni van 2022. Sindsdien is de munt aardig teruggezakt.

Positief op korte termijn

Om verder te kunnen analyseren wat Dogecoin voor ons in petto heeft, zoomen we in op het vierkant in de eerste grafiek. We verruilen ook de wekelijkse grafiek voor de dagelijkse grafiek, aangezien we hiermee beter de bewegingen op korte termijn kunnen analyseren.

Als we dat doen zien we veel lijntjes en boogjes, maar geen zorgen, dit wordt uitgelegd – om te beginnen met de blauwe boogjes. Deze zijn getekend om de hoogte en de laagtepunten van DOGE aan te geven. Zoals je kan zien maakte de koers al tijden geen hogere hoogte- of hogere laagtepunten, maar daar lijkt nu verandering in de komen.

Aangezien de koers van DOGE niet verder daalde in de afgelopen dagen, lijkt zich een hoger laagtepunt te vormen. Dit is meestal een teken dat een opwaartse trend wordt gestart. Als dit daadwerkelijk het geval blijkt te zijn, kan Dogecoin nieuwe hoogtes maken. En dat brengt ons bij het groene gedeelte van de chart.

De groene lijn op 0,11 dollar zou een perfect punt kunnen zijn om dit nieuwe hoogtepunt te maken. Dat is namelijk vlak boven het vorige hoogtepunt, terwijl er hier veel weerstand is. Op het hoogtepunt – waar deze lijn zijn oorsprong vindt – kunnen nog veel verkooporders klaarstaan wat de prijs terug drukt. Dit is het meest positieve scenario en is zeker denkbaar als DOGE zijn weg omhoog vervolgt.

Niet volledig buiten schot

Maar zoals je al hebt gezien, is er ook een rood gedeelte in de chart. Er is ook een negatief scenario denkbaar. Dit kan zich uitrollen wanneer de koers toch nog iets dieper zakt en een lager laagtepunt maakt. In dat geval zit Dogecoin nog steeds niet in een opwaartse trend, en zou een logisch punt voor een lager laagtepunt de 0,058 dollar zijn – zoals besproken in de vorige analyse.

Dit negatieve vervolg is gelukkig wel wat onwaarschijnlijker wanneer dit nieuwe laagtepunt bevestigd wordt. Dogecoin zit al maanden in een negatieve trend, dus het zou mooi zijn als de munt eindelijk wat positiviteit in de koers brengt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.