Stap in 1 minuut over naar het voordeligste crypto platform

Voordelig én veilig starten met crypto
Rubrieken

Crypto analyse: is 2.000 dollar realistisch voor Ethereum (ETH)?

Het is weer een tijdje geleden dat we de nummer twee van de markt hebben geanalyseerd. In dit artikel werpen we een blik op de huidige stand van de ETH koers om te kijken waar de huidige weerstanden en ondersteuningen liggen.

Het grote plaatje

Daarvoor kunnen we het beste beginnen met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we een groot gedeelte van de Ethereum koers kunnen zien. Zoals je meteen opmerkt, zijn er twee grijze zones in deze afbeelding getekend. Daarnaast zie je nog wat kleine blauwe krabbeltjes, maar daarover later meer.

De grijze zones zijn prijspunten die erg belangrijk zijn geweest in het verleden. Als Ethereum bij een van deze plekken aankwam, was dit meestal het moment waarop de koers een andere wending aannam. Het beste voorbeeld daling van juni 2022, waar de koers goed reageerde bij aankomst op de onderste grijze zone (ongeveer 900 dollar).

De koers zit dit keer vlak bij de bovenste grijze zone (ongeveer 2.000 dollar). In de grafiek is te zien hoe ETH al tot twee keer toe probeerde om door deze zone heen te breken, maar zonder succes. Je zou misschien denken dat dit een slecht teken is, maar niks is minder waar.

Elke keer als een koers wordt afgewezen bij een weerstand, betekent dit dat er verkooporders gevuld zijn. Dit zijn Ethers die in de nabije toekomst waarschijnlijk niet nog een keer verkocht worden. De verkooporders op deze prijs raken dus langzamerhand op. Dit betekent niet dat de koers er met alle zekerheid doorheen zal breken, maar elke poging om de weerstand te breken vergroot deze kans.

Het is belangrijk om deze zones in de gaten te blijven houden. Als een van deze plekken breekt, zal dit dit tekenend zijn voor de rest van het koersverloop. In het geval dat de bovenste zone niet sterk genoeg is, zal ETH waarschijnlijk verder omhoog bewegen.

Opwaartse trend (nog) intact

Om even terug te komen op die blauwe krabbeltjes: deze zijn niet voor niets getekend. Om dit te verhelderen pakken we ook eventjes de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle niet voor een week, maar voor 7 dagen. Je ziet hier ook nog een gedeelte van de grijze zone uit de eerste afbeelding.

Zoals je ziet zijn de blauwe boogjes bedoeld om de huidige trend van Ethereum aan te geven; de koers maakt nog steeds hogere hoogte- en hogere laagtepunten. Dit is een goed teken, mits de munt een hoger laagtepunt maakt op de plek van het laatste blauwe boogje. Vervolgens kan er een hoger hoogtepunt worden gemaakt, dat de doorslag kan geven voor een verdere stijging. Deze zou dan door de weerstand moeten breken.

Dit is het meest positieve scenario, maar vergeet niet dat een weerstand er met een reden is. Mensen willen graag winst pakken en hun crypto verkopen op dit soort punten. Houd deze zones daarom goed in de gaten.

Let er daarnaast ook op dat de koers doorgaat met hogere hoogtes en hogere laagtes. Als ETH een lager hoogtepunt of lager laagtepunt maakt, kan het scenario snel negatief worden. Vooralsnog is dit onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit…

7 uur geleden

Crypto analyse: Ethereum maakt onverwachte stijging door weerstand

Afgelopen week maakten we nog een analyse, waarbij we vertelden dat Ethereum onder een vorig…

12 uur geleden

Vrijdag wordt een cruciale dag voor Bitcoin

Vrijdag belooft een cruciale dag te worden voor de Bitcoin koers, want dan verlopen er…

12 uur geleden

Breaking: Binance sluit exchange in Rusland

Binance heeft zijn vertrek uit Rusland aangekondigd en alles verkocht aan de nieuw gevormde cryptocurrency-exchange…

15 uur geleden

Analyse: vandaag gaat Bitcoin (BTC) stijgen, 26.700 dollar de top?

Bitcoin beweegt zijwaarts op een ondersteuning. Een stijging richting de weerstand van de 26.700 dollar…

15 uur geleden

Markt onder druk vanwege uitstellen Spot Bitcoin ETF

De SEC stelt opnieuw hun beslissing omtrent een Spot Bitcoin ETF uit, maar wordt daardoor…

15 uur geleden

Deze website is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor de Belgische website.

Direct op de hoogte van het laatste crypto nieuws?

Download de app