ETH

Crypto analyse: Ethereum (ETH) onderweg om door 2.100 dollar te breken

De nummer twee van de markt doet het goed. Ethereum heeft al sinds juni 2022 geen lager laagtepunt meer gemaakt en klimt steeds verder omhoog. De munt zit tussen twee stevige prijsbarrières, maar als ETH zo doorgaat, kan dat binnenkort verleden tijd zijn. Laten we naar de grafieken kijken.

De twee belangrijkste prijszones

Eerst werpen we een blik op de wekelijkse grafiek van Ethereum. Hier kunnen we een groot gedeelte van de ETH-geschiedenis analyseren. We zien hier twee zones die erg belangrijk zijn geweest rond 900 en 2.100 dollar. Dit is het speelveld waar ETH zich al een jaar in bevindt, maar wellicht kan de munt binnenkort buiten deze grenzen treden.

Ethereum zit nu heel erg dicht tegen de zone van 2.100 dollar aan. De munt heeft twee keer eerder een poging gedaan, maar zonder succes. Dit is niet per sé negatief, want dit betekent dat de orders van meerdere verkopers al zijn gevuld rond die prijs. Hierdoor wordt de weerstand steeds makkelijker om te breken. Het is hierbij opvallend dat de koers niet naar de onderste zone terug is gegaan nadat ETH door de weerstand wilde breken.

Dit is iets wat niet vaak voorkomt, maar wat wel een positief karakter heeft. Kopers wachten namelijk niet tot de koers bij een belangrijke ondersteuning komt, maar ze blijven steeds hoger kopen. In wezen schatten ze ETH steeds hoger in waarde.

Opwaartse trend sinds juni 2022 intact

Om wat meer te kunnen zeggen over de koers, gaan we naar een ‘kleinere’ grafiek kijken. Hier staat elke candle niet voor 1 week, maar voor 1 dag. Hiermee kunnen we de koers op kortere termijn analyseren. De grijze zones uit de eerste grafiek zien we hier ook terug.

Zoals je kan zien zijn er wat blauwe boogjes te zien. Deze zijn getekend om de opwaartse trend te laten zien, aangezien de munt steeds hogere laagte- en hogere hoogtepunten maakt. Zoals ik al eerder in deze analyse benoemde: de koers maakt al sinds juni 2022 geen lagere laagtepunten meer. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat de munt een poging gaat doen om de bovenste grijze zone te breken.

Als dit niet lukt is het niet heel erg, want de koers zit nog steeds in een opwaartse trend, maar de munt mag geen lager laagtepunt maken. Als dit gebeurt kan het erge gevolgen hebben voor de Ethereum koers, maar tot die tijd kunnen we vol spanning kijken naar een ETH die richting 2.100 dollar beweegt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.