Crypto analyse: gaat Ripple (XRP) naar 0,58 dollar?

Ripple maakte een maand geleden een fantastische stijging. De munt steeg toen met 73% in één dag. Sindsdien is XRP alleen maar aan het dalen geweest, en kijkend naar de grafieken kan dat nog wat langer duren. Laten we deze erbij pakken.

Drie belangrijke prijszones

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. Hier kunnen we ver terugkijken in de koers om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Dat komt omdat elke candle voor één week staat, waardoor we de Ripple koers tot april 2018 kunnen inzien.

Zoals je kan zien in de afbeelding hierboven zijn er drie grijze zones getekend. Deze markeren de belangrijkste prijspunten in het verleden van de XRP koers. Elke keer als de munt hier aankwam, veranderde het koersverloop.

Op dit moment zit XRP tussen de bovenste en de middelste zone van ongeveer 0,90 en 0,58 dollar. Deze twee zones hebben een grote rol gespeeld in het koersverloop bij de stijging van vorige maand. XRP hikte namelijk al wekenlang tegen de zone van 0,58 dollar aan, en toen het hier doorheen kon breken, ging het hard met de koers.

De munt steeg in één keer naar de bovenste grijze zone, die op dit moment voor de grootste weerstand zorgt. Aangezien de beweging omlaag – vanuit deze 0,90 dollar zone – erg hard was, is het aannemelijk dat we weer terug kunnen vallen naar de support van 0,58 dollar.

Een onverwachte weerstand

Als we inzoomen op de grafiek en gaan kijken naar de 4-uurs variant (waarbij elke candle voor 4 uur staat), zien we dezelfde grijze zones, maar hier wordt ook een ander belangrijk prijslevel duidelijk. Deze is aangegeven als groene zone in de grafiek.

Deze zone is ontstaan door het laagtepunt waardoor XRP even kon stijgen. Sindsdien is de koers daar ook onder gevallen. Daarnaast maakte XRP zelfs een bearish retest (waarbij de vorige support wordt vervangen door een weerstand). Dit is normaliter erg negatief voor de koers.

Deze informatie zorgt ervoor dat het waarschijnlijk is dat XRP eerst richting de 0,58 dollar beweegt, voordat het verder omhoog kan. De zone zou als ondersteuning moeten dienen om dit te verwezenlijken. Het enige wat daarna echt negatief zou zijn, is als de munt ook nog onder deze zone terecht komt.

Gelukkig zit XRP nog tussen de middelste en de bovenste grijze zone, waardoor dat scenario nog ver weg is. Tot die tijd gaat het nog steeds goed met XRP, aangezien de munt op wekelijkse grafiek nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes maakt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.