Crypto analyse: hierdoor stijgt of daalt Bitcoin

De afgelopen dagen bewoog Bitcoin zijwaarts. De weerstand van de 28.600 dollar is te groot en de grootste cryptomunt slaagt er maar niet in om deze te doorbreken. Tweemaal is de koers gestegen en heeft deze een poging gedaan, maar helaas zonder veel succes.

Om deze reden heb ik in mijn eerdere analyses benadrukt dat een neerwaartse beweging goed mogelijk is. De eerste aanwijzing hiervoor was de ‘rising wedge’ waaruit de koers omlaag is gebroken. Daarnaast heb ik ook gewezen op het afnemende koopvolume terwijl de koers bleef stijgen, wat een tweede bearish signaal is. We moeten echter beseffen dat de koers vaak niet autonoom beweegt en deels afhankelijk is van andere markten. In de analyse van vandaag zullen we ons daarom richten op de twee belangrijkste correlaties.

Hoe staat de trend van de S&P 500 erbij?

Laten we ons eerst richten op de correlatie met de S&P 500. Aangezien de koers van Bitcoin vaak de trend van deze aandelenindex volgt, is het van groot belang om de huidige positie van deze index te bepalen.

De koers van de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven staat er positief bij. De zeer belangrijke rode trendlijn is verbroken als weerstand en is meerdere malen succesvol getest als ondersteuning. Het lijkt erop dat de koers zich gereed maakt om de stijging voort te zetten.

SPX 1D

Als de S&P 500 boven de trendlijn blijft, is dit een positief signaal voor Bitcoin. Ik heb het hier wel over de langere termijn. Op korte termijn ben ik er nog steeds van overtuigd dat de koers enkele procenten kan dalen, zoals je bijvoorbeeld in deze analyse kan lezen. Toch is het algemene vooruitzicht voor Bitcoin op de langere termijn positief. Dit wordt bevestigd door het feit dat de S&P 500 zich boven de belangrijke trendlijn bevindt.

De dollar heeft nog geen richting gekozen

De kracht van de dollar bevindt zich momenteel tussen twee belangrijke lijnen. Het heeft te maken met weerstand van de rode lijn en steun van de groene lijn. Historisch gezien presteren risicovolle activa het best wanneer de dollar in een neerwaartse trend beweegt, dus een verlies van de groene lijn als ondersteuning zou bullish zijn voor Bitcoin. Prijsniveaus als de 30.000 dollar zijn hierbij met gemak haalbaar.

DXY 1D

We moeten echter niet op de feiten vooruit lopen. Er bestaat namelijk ook een mogelijkheid dat de kracht van de dollar in de komende weken en maanden toeneemt. Als de rode lijn wordt doorbroken, kan dit voor de grootste cryptomunt aanzienlijke problemen opleveren.

Conclusie

Hoewel de toekomst onzeker is, kunnen correlaties ons helpen om meer inzicht te krijgen in eventuele toekomstige bewegingen. Het is daarom belangrijk om de S&P 500 in de gaten te houden met betrekking tot de trendlijn, en de kracht van de dollar met betrekking tot de twee belangrijke lijnen. Op dit moment bevindt de S&P 500 zich in een bullish trend, wat gunstig is voor Bitcoin. De dollar toont nog geen duidelijke richting, wat betekent dat er nog geen bearish signalen zijn voor Bitcoin. Het is nu een kwestie van afwachten door de Bitcoin koers en correlaties in de gaten te houden.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Is de correlatie tussen bitcoin en S&P500 momenteel niet kapot laag. En is de correlatie tussen S&P 500 minder belangrijk dan die met de DXY?

    27 maart 2023