Crypto analyse: Ripple (XRP) breekt neerwaartse trend

Ripple zit al een tijd gevangen tussen twee belangrijke zones, maar dit kan binnenkort verleden tijd zijn. De koers doet het niet slecht de afgelopen dagen, en de munt wist gisteren zelfs een neerwaarts kanaal te breken. Laten we dit verduidelijken met de grafieken.

Hoe staat Ripple ervoor?

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier zien we de twee zones waarin XRP gevangen zit. Deze zitten rond de koersen van 0,30 dollar (onderste zone) en 0,56 dollar (bovenste zone). Tot nu toe bewoog de koers volledig naar de andere zone als het bij een van deze koersen aankwam. Dit is daarom een indicatie dat dit deze keer ook kan gebeuren.

Er zijn alleen een paar dingen waar te nemen die erop wijzen dat XRP deze keer andere plannen heeft. Op de dagelijkse grafiek wist XRP namelijk hogere laagte- en hogere hoogtepunten te maken. Dit wijst erop dat de koers een poging gaat doen om door de bovenste grijze zone te breken, en dit belooft veel goeds voor de komende dagen.

De koersverwachting was niet volledig positief – zoals te lezen in deze analyse – want op de wat kortere termijn (4-uurs grafiek) zat XRP in een neerwaartse trend. Het goede nieuws is dat dit nu niet meer het geval is: XRP brak gisteren door deze trend.

Het neerwaartse kanaal

Om dit beter te belichten moeten we even een kleinere grafiek erbij pakken. Hieronder zie je de 4-uurs grafiek, samen met twee lijnen die de neerwaartse trend aangaven van Ripple. Je ziet dat de koers er inmiddels doorheen gebroken is en dat XRP omhoog wil bewegen. Dit impliceert dat de koers onderweg is naar de verwachtte 0,56 dollar.

Het enige wat roet in het eten kan gooien, is als de munt toch een lager hoogtepunt maakt. Tot die tijd is het logischer dat de koers een hoger punt maakt. Het mooiste zou zijn als XRP daarmee ook door de bovenste grijze zone breekt.

Let wel op: het verleden laat zien dat de munt naar de andere zone beweegt als het bij 0,56 dollar aankomt. Dit kan nu ook nog steeds het geval zijn. Het is daarom zaak om goed op te letten of XRP zijn opwaartse beweging volhoudt. Het is niet leuk om een positieve analyse negatief af te sluiten, maar als de opwaartse trend niet houdt, dan is zelfs 0,30 dollar geen onrealistisch target.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.