Crypto analyse: Ripple (XRP) mag niet voorbij dit punt komen

XRP heeft tot nu toe een mooi jaar achter de rug. De munt steeg van een laagtepunt van 0,347 dollar naar 0,585 dollar; een stijging van bijna 70%. Ondertussen is de koers al een beetje gezakt, maar dat hoeft niet per sé slecht te zijn. Laten we naar de grafieken kijken.

Twee belangrijke zones

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek wordt vaak gebruikt om bewegingen op de lange termijn te analyseren, omdat je hier erg ver terug kan kijken naar belangrijke steun- en weerstandspunten.

Zoals je kan zien in de grafiek hierboven zijn er twee van, weergegeven als grijze zones. Deze liggen rond de koersen van 0,30 dollar en 0,57 dollar, en die hebben vaak gezorgd voor een verandering in de koers. Op dit moment zit de munt dus vlak onder de bovenste zone die voor veel weerstand kan zorgen.

XRP is al vaker bij deze plek aangekomen en vervolgens ook afgewezen. Je zou denken dat dat slecht is, maar de munt maakt nog steeds hogere laagtepunten. Dit betekent dat kopers steeds hoger inkopen. Er zijn alleen te veel verkopers om voorbij de horizontale zone te komen.

In principe is dat een goed teken, want langzamerhand worden alle verkooporders rond dit punt gevuld. Ook al wordt de prijs constant teruggeduwd, de kopers duwen de prijs net zo snel weer naar boven. Om dit beter te zien, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij.

Hier mag XRP niet onder komen

Hier staat elke candle niet voor een week, maar voor 4 uur. We zien hier goed hoe XRP langzamerhand omhoog klimt. De laagtepunten worden steeds hoger.

Om deze trend door te zetten en door te stijgen naar de zone van 0,57 dollar is het belangrijk dat er geen lager laagtepunt wordt gemaakt. Als dit wel gebeurt, kan dit een beweging veroorzaken die helemaal terug kan vallen naar de onderste grijze zone van 0,30 dollar.

Dit laagtepunt is aangegeven met de zwarte lijn (0,41 dollar). Zolang er geen candle onder deze lijn sluit, blijft de trend intact en zullen kopers proberen om de koers voorbij de zone te krijgen.

Het kan heus gebeuren dat XRP nog een paar keer wordt afgewezen bij de grijze zone, maar dat betekent wel dat er steeds meer verkooporders worden gevuld. Dit betekent op zijn beurt weer dat er minder verkooporders achter blijven; al met al een positieve ontwikkeling voor XRP.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • ik ben een leek in de wereld vd crypto, maar volgens mij is het allemaal onzin totdat de er een uitspraak gedaan wordt in de slepende rechtszaak.
  Tot die tijd is alle gepraat over trends en candles BS.

  13 juli 2023
  • Klopt, Henk. Er zijn geen representatieve TA op basis van lange termijn, omdat er teveel invloeden zijn. Dit geldt in mijn beleving louter en alleen voor Traders voor de short.

   13 juli 2023
 • Nou Henk ripple is in een paar min met meer dan 13 cent gestegen. 30% dus volgens mij is het wel redelijk relevant. en ben je inderdaad leek. xD

  13 juli 2023
 • henk moet positiever zijn! je word niet snel rijk . De cripto is niet meer te stoppen en eens komt de tijd dat je er een leuk bedrag aan overhoud.

  13 juli 2023
 • XRP is een bubble, de prijs zal snel weer dalen als beleggers beseffen dat Ripple wel een kort geding heeft gewonnen maar dat de SEC in hoger beroep kan gaan. De grote prijsstijging de afgelopen 24 uur van bijna 100% is een typisch amerikaans fenomeen, mensen doen daar minder research en lopen vooral achter idolen en fake nieuws aan, maar ze zijn wel de grootste groep beleggers in crypto. Velen zullen weer te hoog hebben ingekocht en straks teleurgesteld raken. Je had al in XRP moeten zitten voor de uitspraak van de rechtbank en je zou nu moeten uitstappen. XRP is een gecentraliseerde munt waarbij Ripple een heel groot deel bezit, Ripple is nu dan ook de grote winnaar, FOMO kopers zullen de verliezers zijn. Crypto koop je als de prijs laag is en je verkoopt het als de prijs hoog is, helaas doen veel mensen het net andersom.

  14 juli 2023
 • Wat een BS allemaal Weet dat Ripple allang een akkoord heeft gesloten waarbij de rijksten en SEC alleen er rijker van worden. Mensen neem gauw uw geld terug en blijf van crypto af Het zit vol bedrog en leugens waarvan alleen de miljoenen kleine beleggers hun geld kwijt raken en de enkele rijken nog rijker worden omdat ze handelen met verdoken voorkennis Allemaal waar wij als kleine beleggers nooit het fijne zullen van weten. EÉN ding staat vast: alle kleine rivieren monden uit in het grote water: de zee. die ene grote rijke zal vaak spelen met de vele kleintjes want vele kleintjes maken één groot🤣🤣🤣🤣🤣. En natuurlijk gaan nu enkele mislukte rijken mij zeggen dat ik het beter weet. Nee hoor ik weet het niet beter maar jullie maken mij ook niets meer wijs. Punt Amen en uit. Veel ongeluk voor de degene die de boodschap niet willen begrijpen.🤣🤣🤣🤣

  15 juli 2023
 • ik had hier een reactie achtergelaten en deze werd onmiddelijk verwijderd omdat er veel waarheid in stond over de leugens, bedrog, verdoken voorkennis en in het geheim afspraken werden gemaakt tussen1 ripple en SEC in stond.

  15 juli 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.