Overig

Crypto.com hack van 13 miljoen euro krijgt liefdadig einde

Crypto.com werd eergisteren gehackt voor meer dan 13 miljoen euro. Dit meldt PeckShield Inc., een blockchain security bedrijf. Gelukkig kreeg de hack een zoete nasmaak.

De hack

Dat er een hack plaatsvond, meldde Crypto.com zelf op twitter. De tweet kreeg meerdere reacties van mensen die hun crypto kwijtraakte. Het gaat om verschillende bedragen van verschillende cryptocurrency’s, waaronder bitcoin en ethereum.

Tornado Cash

De helft van de gestolen ethereum werd witgewassen via anonieme crypto wallets. Dit gebeurde via het programma Tornado Cash, die het mogelijk maakt om anonieme transacties te doen via ethereum.

Via etherscan, waar je transacties kan bekijken op het Ethereum netwerk, is te zien dat deze fondsen al zijn opgegeven als account takeover fraud (ATO) stolen funds. De dieven verplaatsten de Ether gisteren rond half 3 ‘s nachts. Er werd maar liefst 4.600 ETH buitgemaakt.

Positief einde

Gelukkig is er ook een positieve kant aan het verhaal. Er komen al berichten binnen van mensen die hun geld terug hebben gekregen van Crypto.com. Ben Baller, een ondernemer waarvan 4.28 ETH werd gestolen, zegt dat hij het geld terug heeft gekregen en hij gaat er zelfs iets heel moois mee doen.

Hij gaat het teruggegeven geld, waarvan hij al dacht dat het verloren was, doneren aan een goed doel. Zo krijgt dit nare verhaal toch nog een positief staartje.

‘Ik heb net gedoneerd aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen omdat ik dacht dat die 14,100 dollar weg was!’, tweette de ondernemer.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

1 uur geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

11 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

15 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

20 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

21 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-