Crypto hacker steelt 120,000 wrapped ethereum

Een hacker heeft wrapped ethereum ter waarde van bijna 285 miljoen euro gestolen. Hij hackte Wormhole, een protocol waardoor je tokens (en NFT’s) kan verhandelen tussen Solana, Ethereum en andere blockchains. Wormhole is nu hard bezig met het terugkrijgen van de tokens.

Bounty deal

Wormhole heeft een bericht geplaatst op de blockchain, gericht aan de hacker, om de wrapped ethereum terug te krijgen: “We hebben gemerkt dat je de Solana VAA verificatie kon misbruiken en tokens kon minten. We willen u graag een whitehat overeenkomst aanbieden, en u een bug bounty van 10 miljoen dollar (8.85 miljoen euro) geven voor details over het misbruik, en het teruggeven van de wETH die u hebt geslagen.”

Wormhole geeft verder updates over de hack om te laten zien waar zij mee bezig zijn. In onderstaande tweet zeggen ze bezig te zijn met de wrapped ethereum te ‘backen’ (ondersteunen).

wETH

Wrapped ethereum is een soort pakketje met ETH er in. Deze pakketjes lossen het probleem op dat coins niet op andere blockchains kunnen worden gebruikt. Door coins te ‘wrappen’ kan je deze pakketjes verplaatsen over andere blockchains en later ‘uitpakken’ als bijvoorbeeld een ETH. Dit is handig voor protocollen als Wormhole. Het protocol moest na deze hack dezelfde hoeveelheid ETH toevoegen om deze wETH te ondersteunen.

Wormhole zorgt ervoor dat je, naast Ethereum en Solana, ook met andere chains kan verbinden. Avalanche, Binance Smart Chain en Polygon zijn andere mogelijkheden die Wormhole aanbied.

Probleem opgelost

In een laatste tweet zeggen ze dat de kwetsbaarheid al verholpen is. Of de hacker zich geeft gemeld voor de 10 miljoen dollar, of er vandoor is gegaan met 285 miljoen euro, is nog niet bekend gemaakt. Wellicht komen ze hier in de loop van de dag op terug, aangezien ze in eerste instantie wilde weten hoe de hack heeft plaatsgevonden, en vervolgens alleen zeggen dat het probleem is opgelost.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.