Crypto kan snel parabolische stijging verwachten door problemen bij lokale banken

Raoul Pal zegt dat de crypto markten wel eens sneller een parabolische stijging kunnen doormaken dan de meeste mensen denken. Hij baseert dit door uit te zoomen en naar de belangrijkste cijfers te kijken van de Amerikaanse economie.

Een parabool is een soort grafiek die een snel stijgende en dalende lijn heeft. In de context van cryptovaluta betekent parabolisch dat de prijs van een munt zeer snel stijgt en daarna weer snel daalt.

Nieuwe bullmarkt op komst?

In een recente video van Real Vision Crypto zegt de macro-analist dat de cryptomarkt een steile stijging kan ervaren, vergelijkbaar met de stijging tijdens de bullmarkt van 2015-2016, toen de hele markt in een paar maanden tijd met meer dan 700% steeg.

Volgens Pal komt er een crisis aan en de Federal Reserve zal weinig andere keuze hebben dan steunpakketten in te voeren.

‘Wat interessant is, is dat het een vergelijkbare opstelling is als tijdens de cyclus van 2015-2016. Dus we hebben een vergelijkbare structuur en een vergelijkbare markt.’

‘2019 was een beetje vreemd omdat we een grote correctie hadden gedurende heel 2019 na een enorme stijging aan het begin – 300% omhoog en toen een grote correctie naar beneden en toen gingen we parabolisch.’

Bankencrisis bij Amerikaanse regionale banken

Hij gaat verder: ‘Ik heb het gevoel dat we hier eerder parabolisch kunnen gaan omdat ik denk dat we dichter bij een bankencrisis komen bij de regionale banken, waarvoor de Federal Reserve moet ingrijpen. De rentetarieven worden onbeheersbaar, dus rentetarieven stijgen en de yield curve wordt omgekeerd, slecht nieuws voor de banken.’

De yield curve is een grafiek die de relatie tussen de rentetarieven van verschillende looptijden van obligaties weergeeft. Een omgekeerde yield curve is een situatie waarin de rentetarieven van korte looptijden hoger zijn dan de rentetarieven van lange looptijden. Dit wordt vaak gezien als een teken van een naderende recessie.

‘Je kunt de KRE ETF (Regional Banking ETF) gebruiken om te zien waar we staan, maar als die onder de $35, $30 breekt, dan is het game on voor meer steunmaatregelen, omdat de Fed deze mensen moet redden. En dan hebben we nog de problemen in de commerciële vastgoedsector.’

KRE ETF

Op het moment van schrijven wordt de KRE ETF verhandeld op 43,13 dollar.

Schuld uitbesteden aan centrale bank

Pal zegt ook dat de crisis de Fed een excuus zal geven om haar strenge beleid om te keren en de regering van liquiditeit te voorzien om haar enorme nationale schuld te betalen.

‘Misschien is dat de reden waarom de Fed de rente nog verder verhoogt, om een crisis te creëren zodat ze de rente kunnen verlagen, zodat ze de schuld kunnen monetariseren. Want als ze dat niet doen, moeten ze meer geld bijdrukken omdat de rentetarieven hoger zijn om de schuldaflossingen te betalen, en dat wordt een totale catastrofe.’

Schuldmonetarisatie is de praktijk waarbij een overheid geld leent van haar centrale bank om uitgaven te financieren. Dit kan leiden tot inflatie en andere economische problemen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.