Crypto koers analyse: Bitcoin, Ripple en Ether

De bitcoin prijs beweegt zich sinds begin deze week in een nauwe marge. Aan welke kant gaat de koers uitbreken? In deze technische analyse kijken we ook naar de grafieken van ether en xrp.

Maar eerst terug naar bitcoin. Als we naar de grafieken kijken vallen er een aantal zaken op: een inversed head and shoulders patroon (daar is ie weer), en een diamond reversal pattern. Wat betekent dit voor de koers?

Inversed head and shoulders

De bitcoin koers laat opnieuw een inversed head and shoulders patroon zien. Dat zie je op de grafiek hieronder. Elke candle stelt op deze grafiek één uur voor.

Een inversed head and shoulders patroon bestaat uit drie verschillende onderdelen. In de grafiek zijn deze aangegeven met een blauw bolletje:

  1. Eerst vormt zich een bodem. Dat is de eerste shoulder.
  2. Daarna komt een lagere bodem. Dat is de head.
  3. Ten slotte stijgt de koers naar een hogere bodem. De tweede shoulder.

Verloopt het patroon zoals het zou ‘moeten’, dan kan het leiden tot een koersstijging. Maar voor het zover is moet de bitcoin koers de blauwe trendlijn nog doorbreken.

Diamond reversal patroon

Wanneer we verder uitzoomen zien we ook iets anders, namelijk een diamond reversal patroon. Op de grafiek hieronder stelt elke candle vier uur voor.

Wat is een diamond reversal patroon? In een diamond reversal patroon beweegt de koers zich in een soort ruit. In het midden van die ruit beweegt de koers heftig op en neer. Wanneer de waarde van bitcoin uit de ruit breekt, is het mogelijk dat de waarde flink gaat stijgen.

Midden december was er ook sprake van een diamond reversal patroon. Daarna steeg de bitcoin koers snel. Maar of het deze keer ook gebeurt is natuurlijk geen garantie.

Welke kant gaat de bitcoin koers op?

Bitcoin beweegt zich nog steeds in dezelfde marge sinds onze laatste technische analyse. De twee indicatoren die we hierboven hebben genoemd kunnen leiden tot een koersstijging. Maar we blijven objectief, dus we schetsen twee scenario’s.

Bearish

Lukt het bitcoin niet om aan de bovenkant uit te breken? Dan blijft het supportniveau van onze vorige koersanalyse gelden: 2.800 euro.

Bullish

Stijgt de bitcoin koers in de komende uren, dan is de bovenste blauwe trendlijn een belangrijke weerstand. Deze ligt rond de 3.500 euro.

Hoe ontwikkelt de ether koers zich?

Op 15 januari werd bekend dat de Constantinople update van Ethereum voorlopig niet door kan gaan. Direct hierna kreeg de koers een flinke klap. Maar kijken we naar de grafieken, dan kan het nog steeds twee kanten op gaan.

Sinds midden december beweegt de koers van ether tussen twee trendlijnen in. Wat betekent dit voor de koers van ether?

Bearish

Mocht ether onder de onderste trendlijn breken, dan ondervindt de koers waarschijnlijk support tussen de 85 en 88 euro. De volgende ondersteuning ligt bij 71 euro (begin van de trendlijn).

Bullish

Wat als ether stijgt? Dan komt het een belangrijke weerstand tegen bij 136-138 euro. In het verleden heeft de koers hier namelijk moeite mee gehad om doorheen te breken.

Gaat XRP stijgen of dalen?

In de grafiek van XRP stelt elke candle één dag voor. Deze grafiek is dan ook meer gericht op de lange termijn. Op de grafiek is te zien dat XRP sinds augustus zich tussen twee trendlijnen beweegt. Waar gaat de prijs van XRP naartoe?

Bearish

Als XRP daalt, dan ligt het ondersteunende niveau tussen 22 en 24 eurocent. Dat is het laagste niveau van XRP sinds augustus 2018.

Bullish

Maar stijgt XRP, dan vindt het zijn volgende weerstand tussen 48 en 50 eurocent. Dit was in het verleden een belangrijke weerstandszone.

 


Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.