Categorieën: Altcoins

Cryptocurrency Libra van Facebook lanceert begin 2021, ondersteuning Spotify en Uber

Libra, het cryptocurrency-project van Facebook, zal waarschijnlijk begin 2021 worden gepubliceerd. Dat blijkt uit een artikel in de Financial Times (let op: betaalmuur). Van de ambitieuze aspiraties is weinig over, drie anonieme bronnen geven aan dat Libra een dollar stablecoin gaat worden.

Eerst veel tegenstand

In 2019 werd het plan voor libra gepubliceerd: een internationale wereldmunt die gedekt zou worden door verschillende fiat valuta en gesteund door grote bedrijven zoals Mastercard, PayPal, Visa en Uber. Leden zoals PayPal, Mastercard en Uber hebben het project inmiddels verlaten.

Ook kreeg Facebook de wind van voren van internationale regeringen en centrale banken. Zo maakte de Europese Centrale Bank vorig jaar gehakt van libra. Yves Merch van de ECB: “Libra heeft geen van de kenmerken van cryptocurrency. Het is een echte poging van grote bedrijven om de rol van centrale banken te spelen.”

Maar nu een nieuw plan

Facebook ging opnieuw aan de tekentafel, en zal naar verwachting een soort libra light lanceren. De beperktere versie van libra wordt volgens onbekende bronnen één-op-één gedekt door de Amerikaanse dollar. Eigenlijk net zoals dat bijvoorbeeld bij Tether (USDT) en USD Coin het geval is.

Uiteindelijk wil libra de coin ook koppelen aan andere fiat valuta’s. Maar dat komt pas nadat dit wettelijk toegestaan is. De Libra Association is gevestigd in Zwitserland, waarschijnlijk krijgt Facebook begin januari groen licht van de Zwitserse financiële toezichthouder om libra op de markt te zetten.

In Spotify en Uber met libra betalen?

Sommige leden van de Libra Association, zoals Spotify en Uber, tonen volgens het artikel van de Financial Times interesse om de munt toe te voegen aan de betaalmethoden. Maar volgens bronnen willen deze partijen eerst de ontvangst van libra afwachten.

De timing van het nieuws van libra is opvallend. Nog niet lang geleden lanceerde oud-Libra-lid PayPal een eigen dienst om cryptocurrency te kopen en te verkopen. Die dienst werd met enthousiasme ontvangen. Waarschijnlijk hoopt libra van Facebook op dezelfde reactie.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

  • Is het mogelijk om in Nederland Libra te kopen voordat die uitkomt? Of wanneer die uitgekomen is?

  • even voor de noobs onder ons, een stable coin is niet boeiend om te kopen behalve als het om een coin zoals ampleforth gaat omdat daar de marketcap bij groeit en jij van kan profiteren.

Recente artikelen

Berichtenapp Signal wil experimenteren met cryptocurrency op Stellar blockchain

Volgens media outlet Platformer onderzoekt Signal, de gecodeerde berichten-app, de mogelijkheid om betalingen toe te voegen.…

2 uur geleden

Topinvesteerder Scaramucci zegt dat bitcoin net zo veilig is als obligaties en goud

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci schreef een opiniestuk over de bullish case voor Bitcoin in…

18 uur geleden

Koningin Máxima noemt gulden allereerste stablecoin ter wereld, Bank of England zegt onwaarschijnlijk dat cryptocurrency blijft

De baas van de Bank of England vertelt tijdens een virtuele bijeenkomst van het World…

21 uur geleden

India wil niet achterlopen op China, onderzoekt behoefte naar eigen cryptocurrency

De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, heeft gezegd dat…

22 uur geleden

Bitcoin zakt 5 procent naar 26.206 euro, altcoins Ripple, Ethereum en Polkadot ook in het rood

De koers van bitcoin is vanochtend gestruikeld over zijn eigen benen. Vergeleken met 24 uur…

1 dag geleden

Fondsen van universiteiten Harvard en Yale kochten bitcoin en cryptocurrency

Media outlet Bloomberg suggereert dat enkele van de grootste universiteiten van Amerika cryptocurrency's zoals bitcoin…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!