Crypto pinautomaten komen naar Argentinië

Bitcoins pinnen in Argentinië? Dat kan op dit moment op twee verschillende plekken in Buenos Aires. Als het aan fabrikanten Athena Bitcoin en Octagon ligt, gaat dit aantal dit jaar nog flink omhoog.

Vraag naar bitcoin pinautomaten stijgt

Volgens Athena Bitcoin is de vraag naar dit soort pinautomaten enorm. In een interview met Reuters vertelt operations manager Dante Galeazzi het volgende:

‘Vandaag de dag stijgt de vraag naar crypto pinautomaten exponentieel. In Argentinië zijn er nog nauwelijks crypto pinautomaten. Wij willen de eerste zijn om de markt te veroveren.’

Athena Bitcoin is geen onbekende in de Zuid-Amerikaanse markt. De organisatie heeft al twaalf bitcoin pinautomaten geïnstalleerd in Colombia. Deze bevinden zich allemaal in de hoofdstad Bogotá.

Concurrentie voor Athena

Maar er zijn meer kapers op de kust. Ook het Amerikaanse Octagon wil bitcoin pinautomaten in Argentinië installeren. Afdelingsmanager van Argentinië is Begona Perez De Solay: ‘Het komende jaar willen wij 1.600 bitcoin pinautomaten plaatsen in Argentinie.’ Zowel Athena Bitcoin als Octagon hebben dus plannen om hun diensten flink uit te breiden in Zuid-Amerika de komende jaren.

Zuid-Amerika snelle stijger op de markt

Dat beide organisaties deze ambitieuze plannen hebben is niet vreemd. Net zoals in Venezuela heerst er in Argentinië namelijk hyperinflatie. Alleen al dit jaar is de waarde van de peso met meer dan vijftig procent gedaald in vergelijking met de Amerikaanse dollar. Tegelijkertijd stijgt het handelsvolume van cryptocurrencies in Zuid-Amerika enorm. Door de dalende waarde van de peso lijkt de vraag in bitcoin toe te nemen.

Deze stijging is op datawebsite Coin Dance duidelijk te zien. Coin Dance laat het handelsvolume zien van cryptocurrencies op exchange Localbitcoins. De eerste week van 2018 gaven Argentijnen op deze exchange 4 miljoen dollar uit aan cryptocurrencies. De eerste week van oktober is dit ruim verdubbeld: 8,5 miljoen dollar. Ondanks de prijsdaling van bitcoin dit jaar zijn Argentijnen dus steeds meer bereid in bitcoins en andere cryptocurrencies te handelen.

Bitcoin pinautomaten in Nederland

Ook in Nederland stijgt het aantal bitcoin pinautomaten nog steeds. Eerder schreven we bijvoorbeeld over de bitcoin pinautomaat op Schiphol. Volgens gegevens van CoinATMRadar zijn er in Nederland momenteel 23 crypto pinautomaten, waarvan 13 in Amsterdam.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.