Crypto recap 1 december: Bitcoin weer boven 17.000 dollar, is de bearmarkt voorbij?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over de Bitcoin koers. Het is de grootste cryptomunt weer gelukt om boven een koers van 17.000 dollar te komen. Het zijn de eerste tekenen van herstel, maar kunnen we zeggen dat de bearmarkt voorbij is?

De medewerkers van Arcane Research, een analysebedrijf, constateerden dat de huidige bearmarkt van Bitcoin nu ongeveer even lang is als die van 2015 en 2018. Dat is op zichzelf nog geen reden om te concluderen dat de ellende voorbij is, maar dit kan ook iets goeds betekenen!

Vanwaar de stijging?

Gisteravond sprak Jerome Powell over de staat van de economie. De bewoording van de directeur van de Amerikaanse Centrale Bank waren mild, en de markt heeft dit positief opgepakt. Zijn milde woorden zouden kunnen betekenen dat de rente volgende maand niet zo hard omhoog gaat als verwacht.

Dit soort toespraaken van de directeur van de Amerikaanse Centrale Bank spelen een grote rol in hoe hard de rente zal stijgen in december. Hoe hoger de inflatie, des te harder de rente moet stijgen om deze te beteugelen. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de koers van Bitcoin. Hoe dat werkt zie je in de video van vandaag!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • wat een hoop onzin weer

    2 december 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.