Crypto recap 10 februari: VS opent aanval op crypto, Coinbase aandeel daalt

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Coinbase. Het aandeel van deze markt daalt sterk de afgelopen dagen. Dit lijkt te maken te hebben met de aanval die de VS opent op crypto.

De crypto koersen zijn vrijwel allemaal negatief vandaag en dat lijkt het gevolg te zijn van acties van meerdere Amerikaanse overheidsinstanties. 

VS opent aanval op crypto

Gisteravond werd bekend dat crypto exchange Kraken een boete heeft gekregen van 30 miljoen dollar. Ook mag de beurs geen staking diensten meer aanbieden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Daarnaast heeft het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) naar verluidt onderzoek gestart naar het stablecoinbedrijf Paxos. Dit is het bedrijf achter de stablecoin van Binance: Binance USD (BUSD).

Verder zijn er geruchten dat het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) gevraagd heeft aan Paxos om hun aanvraag voor een nationale trustbank in te trekken.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.