Crypto recap 11 april: BTC breekt door de 30.000 dollar en Greyscale heeft overhand in rechtszaak

Iedere werkdag bespreken we in de nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Vandaag praat Jari je bij met de laatste nieuwsberichten en technische analyses uit de cryptowereld. Zo ben jij weer snel op de hoogte van de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Tijd voor het nieuws!

Vandaag bespreekt Jari groot Bitcoin-nieuws: na lange tijd heeft de munt namelijk eindelijk de psychologische grens van 30.000 dollar doorbroken. Een belangrijke mijlpaal om te vieren! Zal de koers hierna nog verder blijven stijgen? Verder is er meer positief nieuws voor crypto: in de rechtszaak van Greyscale tegen de Amerikaanse financiële waakhond SEC zien de kansen voor de crypto-vermogensbeheerder er goed uit.

Daarnaast bespreekt Jari een nieuwe mining-wet in de Amerikaanse staat Arkansas. En tot slot ook de aanstaande Shapella-upgrade van Ethereum, die wel eens zeer veel zou kunnen betekenen voor de toekomst van de grootste altcoin.

SEC verliest grip op de zaak

´s Werelds grootste crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments is al een tijdje bezig om zijn Bitcoin fonds om te zetten in een spot Bitcoin ETF (een ETF die de daadwerkelijke prijs van Bitcoin volgt). De Amerikaanse financiële waakhond SEC is echter vastbesloten de goedkeuring niet te verlenen, vanwege zijn zorgen over het gebrek aan consumentenbescherming.

Grayscale besloot daarom in juni 2022 een rechtszaak te beginnen tegen de SEC, om uiteindelijk toch goedkeuring te krijgen voor een spot Bitcoin ETF. En met succes ook, want volgens de laatste rapporten en speculaties begint het er telkens meer op te lijken dat Grayscale deze rechtszaak gaat winnen. Dit zou een énorm gewin betekenen voor alle Bitcoin voorstanders. Nu gaan er geruchten rond dat SEC-insiders het vertrouwen beginnen te verliezen in hun kansen op het winnen van de rechtszaak.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.