Crypto recap 11 mei: Terra (LUNA), Cardano (ADA) en de Europese Commissie over De-Fi

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto.

De koers van bitcoin bleef vandaag rustig, terwijl LUNA maar liefst 90% daalde. De prijs van de altcoin zakte tot onder de 1 dollar, dus het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws. Vandaag hebben we het over de oprichter van LUNA (Do Kwon), de oprichter van ADA (Charles Hoskinson), en de Europese Commissie (die De-Fi onderzoekt).

LUNA en UST in de problemen

Terra’s stablecoin UST kwam vandaag in grote problemen nadat de koers tot 0,65 dollar zakte. Om het project te redden verkocht de Luna Foundation Guard grote hoeveelheden bitcoin en werd alles aangegrepen om de koers terug naar 1 dollar te brengen. Daar is het niet in geslaagd, maar de oprichter kwam vandaag wel met een herstelplan.

‘Cardano kan je een lul van 25 centimeter geven’

Niet alleen UST en LUNA waren de klos vandaag. Ook Cardano leverde flink in. Volgens Charles Hoskinson, de bedenker van Cardano, lijdt het geen twijfel dat we nu in een bearmarkt zitten. Hij schreef een opmerkelijke tweet. Een voorproefje: Cardano kan kanker genezen en je een lul van 25 centimeter geven (uit de context klinkt dit heel erg raar natuurlijk).

Daarnaast is de Europese Commissie op onderzoek uit naar DeFi. Wat ze precies onderzoeken en waarom, zie je vandaag in de bovenstaande video van Axel!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Hij publiceert elke werkdag met een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dan zal ik het als ik jou was nog maar eens terug luisteren! Want dat was precies niet wat hij zei!

    12 mei 2022