Crypto recap 13 april: Ethereum update succesvol, inflatie VS daalt terwijl crypto stijgt

In de dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen rondom crypto. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen in de cryptowereld. Laten we kijken naar het laatste nieuws!

Er is goed nieuws voor Ethereum: de meest recente update, genaamd ‘Shapella’, heeft succesvol plaatsgevonden. Als gevolg hiervan zien we weer een stijging in de ETH-koers. En niet alleen Ethereum doet het momenteel goed: ook Bitcoin en vele altcoins lieten vandaag groene cijfers zien. Vandaag legt Axel je uit wat de Ethereum-update inhoudt en welke gevolgen deze heeft op de koers. Ook vertelt hij je meer over de onderliggende redenen van de diverse koersstijgingen die we de afgelopen dagen hebben gezien.

Verder bespreekt Axel de economische situatie in de VS, waar de inflatiecijfers ditmaal lager zijn uitgevallen dan verwacht. Ook heeft het land een nieuwe presidentskandidaat die zeer enthousiast lijkt te zijn over Bitcoin.

Presidentskandidaat VS is een voorstander van Bitcoin

In de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. krijgt Bitcoin er mogelijk een grote vriend bij. Want volgens deze Kennedy Jr. heeft Bitcoin het in zich om het volk te laten ontsnappen aan het traditionele financiële systeem, wat hij ‘een bubbel’ noemt. Dat zijn woorden die natuurlijk perfect aansluiten bij de onderliggende filosofie van Bitcoin.

In een voor Twitter relatief lang betoog haalt Kennedy Jr. uit naar de manier waarop de autoriteiten momenteel met het financiële systeem omspringen. Ook schetst hij de gevaren van CBDCs en is hij het eens met een journalist die eerder dit jaar schreef dat het Witte Huis de aanval op crypto heeft geopend.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.